Saturday, December 31, 2011

Goodbye 2011

hello hello!

ouh, da penghujung 2011. sobs. such a sad year. well, as usual every year mesti aku akan ada post sumthing before the year ends. lets see, lets conclude what happen along this year. T_T

January begins!
muka nak skema pelis. hiks. sbb? sbb new semester start. sume na cantik2. na surprise2. however, hidup tak seindah biase. title "only friend" agak menggugat. in terms of perasaan la kot. sobss. then first time wearing kitchen suit. haha baju chef tuu! jgn jeles. jd kitchen crew and waitress every tuesday and wednesday. the best class ever!

awal2 tahun dpt berita gembira adik masuk SEMESTA. sekola lame aku. aku menyinggah rase kecik je skola tu compare dgn aku masa kat situ dlu. sadly, aku tak abis skola situ. I hate to death that school. haha.

cinta hati bertakhta. namun semua tak kekal lama bila tiada kesabaran, kesefahaman semasa proses mengenali diri masing2. dlm erti kata laen, tak saba2. na cepat sgt. lagi cepat na dpt, lg cepat rasa itu hilang. lesson learnt.

hello February!
my ex-boifren's wedding and my ex-bestfriend's birthday. howaa.. why ah no longer bestfren aa? no lah, its just a gap between us. grrr. however friend, I'll keep it in my mind how the birthday party surprisingly happen. I won't forget!

ouh, March!
hectic! hectic! sbb jd Supervisor on Duty. bestnye bile ingat2 blk. dpt in charge the hole things. dr color layout, table deco and everything! that time, dearest arul support aku even time tu rase mula goyah. kenapa? bia die je jwb kan. thanx everyone!

perginya juga sorg teman Najmi Izhan. sedih krn najmi atau lebih sinonim dgn panggilan a'an, sorg yg biase2 tak penah ade kontroversi pmpuan sana sini. arwah baek orgnya. al-fatihah.

April fool! teetttt!
kalau di refer post2 april lalu, cmbest je. frankly speaking, really missed that moment bila arul still exist in my life. celebrate anniversary. dua tahun da rupanya syg! ouhh. lamenye kita harungi derita ni sama2. when gave up turns to anger, someone had to be blamed and to back off. susah. thats why jd perit na lalui. sorry guys.

mama's birthday and bestie' birthday! fara lah sape lagi! minah ni mmg kaw2 kene ngn aku n the whole class. thanx guys for supporting me utk kenekan fara ni. hope so kene kan die lg next year. yeay!

final exams and prepare to chow for industrial training!

Hello May!
say byebye to s.alam and hello to Langkawi island! yeehoo. its industrial training at langkawi. it should be kt Karambunai Sabah. however this and that, last2 langkawi pun oke lah. sadly, I'm losing someone on my birthday. the worst birthday ever. it was a long story n aku pn tanak ingt lg dah. sakit. melalui detik2 sedih di langkawi, sendirian. sepi dan kosong. thanx.

salah fhm. benci sgt pada sahabat aku yg akhirnya menyeksa jiwa aku. itu yg kau nak? sanggup kehilangan aku semata-mata selfish kau. however May 2011, aku tak hingin na ingt kau lagi.

June.
it was a recovery month. recovery session. sakit sgt na recover ni rupanya. kalau bercakap tentang langkawi, pasir mana je tak pernah aku bisikkan duka2 aku. pelusuk laut tau masalah aku. also, rizwana hanan's wed. takdpt pegi. and first time ever. backpackers to penang with fara nadia. best memories ever!


damn July!
it was sad to say, I'd been terminated by damn fucking stupid Frangipani Resort. lalalala. stupid person only decided that. well, thankyou. atleast korg bg aku chances blk n continue training kat Holiday Villa Subang. life changed bile training at subang. dgn klasmet ramai2 yg sebelum ni rapat biase2 aje. aku pun rase aku tak pnah ade kwn rapat laen selaen fara. mula dr sini la aku btul2 get into ngn dorg sume.

thanx muizz coz die yg placekan aku kt subang neh. without him, susa kot. hati tgh hancur cmtu, no place to go, within one day die dah ejaskan segalanya.

pegi tgk bola kat stadium la. cari hantu la. dan bulan puasa. waktu ni, ntah kemana perasaan2 yg telah mati tu. on off tak tentu hala. kadang2 aku konfius sape yg mulakan.


Yup August!
masih mencuba. aku telah mencuba byk perkara utk membetulkan keadaan. namun selfish kau membelenggu. kau spt taknak keadaan diperbetulkan. namun cinta hati ni membuktikan mampu menjaga aku sepanjang aku terlantar kat hospital klang krn demam denggi menyerang. selepas insiden denggi, peluang masih terbuka. ya, aku masih mengharap. harapan setinggi gunung kot.

hati luka terubat dgn kehadiran airis, anak sulung kakak. cinta dilimpahkan hanya utk airis dan abg sepupunya amzar. hidup aku lengkap. namun ketika aku gigih membetulkan keadaan, kau bersama egois kau hasad dengki terhadap seorang teman baek aku. teman baek aku yg kau tak pernah tahu jasa2 nya terhadap aku, sebagaimana susah payah aku membawa pulang diri aku dr langkawi. kau menghukum die spt kau hukum bulat. kau tidak pernah adil. kau terlalu pentingkan perasaan kau. kau haloba.

ya September!
hari raya memberi peluang pada hati menerima kedatangan mereka2 yg telah hilang suatu ketika dulu. ya, rindu terubat. namun, lebih besar ruang hati dibuka, lebih timbul kembencian dlm hidup kau sehingga suatu hari memberi noktah segala-galanya. kehadiran muizz bukan lah punca. tolong berhenti salahkan dia.

happy birthday. ya, aku habiskan rm250 utk jam tangan itu. kecewanya. mane ea? aku jual dah. rolling blk la duit tu. rugi rm50 je. mase na jual, howaaa nanges tak hengat neh.

new semester begin. damn fucking hectic life started.

hello October!
melihat entri2 october, aku cm pelikpelik sikit la kenapa aku tak byk post entri. now I know. hurmmm. menukar ganti empunya hati bukanlah proses yg sekjap mahupun bole berlaku sekelip mata. dia mungkin menjadi mangsa sakit hati aku, tp tak salah kalau aku sengaja mencuba. mana tahu bole terubat. ternyata, sedikit mengubat, namun hati aku masih mengharap setinggi gunung.

aku berbisik, biarlah dia saja menggantikan tempatmu. ada lebih baik dia tak pernah tau masa lalu kita. wlpn cinta tak pernah hilang. luluh hati melepaskan sesuatu yg kita mahu.

aku membiarkan pintu hati aku begini. menerima bukan atas kerelaan. melepaskan namun masih berharap. berada di tgh2. aku tau akan ada hati yg akan terluka. krn aku tak bahagia wlpn beribu spekulasi tntg kami.

ahh November!
hope to get some good stories. ouh no! its November rain! satu je entri november utk tahun 2011. why ouh why. semester baru sperti menggila tiba2. sbb tu aku tak mampu na post apa2 utk bulan ni.

kehadiran dia telah merubah corak hidup aku. menjadikan aku lemah, gagal dalam semua perkara. di cerca seluruh klasmet tanpa aku pernah faham ape salah aku. aku terkontang-kanting tanpa penjelasan. kelakuan mereka ubah aku menjadi sorg yg cengeng, dramatis. selalu saja bergantung harap dgn air mata.

happy birthday bestie. sengaja na impress dgn cupcake. kali ni tak mcm daging dah. kali ni btul2 jadi punya cupcake. haha. memikirkan apa hadiah terbaik. ouh tidak lg jam tangan. takut2 kene paksa org laen beli dr aku plak. wallet? no.no.no. perfume? no. nnt pecah lagi. sedihnye mengenangkan perfume rm300++ tu pecah begitu saja n sardin je pakai perfume beli sndri. aduhai. tu pun masih aku yg jahat selepas pengorbanan dtg.

last2 bg patung arnab. dah, duk diam2 kau sana muizz! ahhahah.

yeaahh December!
masih di semester terunggul. bizi mcm gampang weh. teruk kaw2 kene dgn sem ni. teruk sgt2. assessment mcm tanak berenti2 plak smpai kan. penah la aku menitiskan air mata sbb mcm da takleh na perform langsung da utk sem ni. giving up tu sebenarnya tak bagus sbb effect smpai na final ni.

so skng, final exam lg 3 4 hari. apelah preparation aku sbb in study week, still got another one research paper na kene submit. why ouh why! dah tak saba na cuti sem. this cuti kali ni, aku na mendiamkan diri dr semua org. semua.

terlalu byk kedukaan na tempuh sepanjang tahun ni. seriyes kalau na compare ngn tahun2 sudah. aku tinggalkan 2011 dgn penuh kedukaan. sehingga entri ni terpost pun, hati aku masih tercalar dgn insiden smlm. aku tahu, kau adalah kau. tak mampu jd yg sebelumnya. tp cuba lah utk berlembut dgn aku.

aku terluka. banyak. namun, terima kasih dgn kasih syg kau. perhatian kau wlpn aku benci dgn BB kau. cinta kau melimpah ruah pd BB kau. peluang terakhir atau aku takkan berkata apa-apa lagi dah. terima kasih krn menjadikan aku sekeras kelikir. aku tak pernah mintak kau jd seperti dia wlpn kerelaan kau menggantikan tmpt die. tp berhati perutlah. aku terluka. namun detik2 indah bersama kau, aku tetap hargai. terlalu awl utk aku limpah seluruh cinta aku utk kau.

aku sentiasa berusaha selagi perasaan ni ada. sentiasa. jgn matikan dia.

Goodbye 2011.

Friday, December 23, 2011

cuak-ness is coming!

good morning! woot woot!
huuu lamenya tak berblogging. busy-to-death. seriusly.

believe it or not, towards the last day of semester pun still got report to submit. tu yg bole bangun pagi2 neh. since I've done my part, so I took this opportunity to stalk all my enemies FB pages, othe blogger's site and bla bla bla.

azab sem ni semakin ke penghujung. however, while I'm having some good times with my bestie, fara, we were shocked with our QMT, data analysis test marks. and it was disappointed T_T

menangis kat lab, but no one heard it. useless fellow. *tampar muka sndri*
envy dgn markah org laen yg pandai-wannabe. tibe2 ade asap menyelubungi muka n ade speechbubbles dlm tu ade gmbr bakal repeat paper QMT. ha? wtf?

we've been burdened with those kind of assessment. tak cukup yg ni, tmbh lg yg ni. tak cukup lg, tmbh lg. bercucuran air mata menyiapkan satu2 esemen. plusplus dgn kacau bilau hidup tak tentu hala, kewangan dan prestasi yg semakin menurun. I mean, dlm kelas la.

yelah, sejak jd bahan penghinaan masyarakat ni, semua yg aku buat semua tak kene pd pandangan masyarakat kn. dunno duncare, tah ape yg spark jd punca. but frankly speaking, i really dun give fucking damn towards them. tenkiu.

but after dgn gentle nye aku pegi face-to-face with this girl, everything's fine. not-so-fine but atleast I know what happened pd aku smpai all those klasmate mcm na curse aku every single day. but, yearite. thing goes by.

this busiest sem had changed our environment. our perception. the most lovable things we had, our friendship. last nite, we're watched a drama. nice FB-telemovies. ouh girls, stop it. its so immature! thats y I said, is it sbb bz hanjeng ni had brought us to separate n having our broken friendship? we had another one and a half years to go n this should no be happened *regret*

so, I'm wondering. mcm ni na get through lg setahun setengah? I can imagine it.

additional situation yg meng-extreme kusutkan keadaan bila kene ulang alik shah alam-puncak alam every selasa, rabu n khamis. n rasa gila with some conflict occurs. dont-know-what conflict between us, but I knew it. so dont lie to me ya kawan2.

so today the last day of semester before final exam menjengah. my first paper start at 4 jan 2012. so no new year celebration this year ok? huhuh T_T pray for us pelis. *big hug*

cuak mode on!

Saturday, November 26, 2011

blog updated

ouh. lamanya tak berblogging. almost sebulan lebih. tau2 je november dah menjengah.

bz hellness. for serius. hahaha. semester yg mengundang. rase2 cm na berenti belaja. smpai to that level. punye la rase fedap dgn assignment dtg tak putus2, konflik kiri kanan, clashing here and there, submission this and that, howaaaa. fly me to paris. I need a vacation. a very long vacation. muahaha.

babah n mama selamat dah menunaikan haji. so happy to see them coming home. polok2, ya lah for the first time raya without them. even raya haji! but still na ade ngn dorg kan.

hope to get a better life from their's prayers.

well, my life cycle gettin better. cuma bz semester tu mengganggu emosi, but thats the thrill of being a student kn. i mean, in other side of my life. I've got my life back, normal life, being ordinary girl. nothing's special. and I love to be me.

aku pegang teguh, past is past. aku kene let go. kene move on. thanx sbb jadikan aku kuat.

Friday, October 14, 2011

haru biru lah!

lately, aku byk berendam air mata. ntah.
day by day, hati semakin rapuh. tersentuh sana sini. angin sana sini.

hidup tunggang langgang. penat berdrama sana sini. penat jadi org laen. penat menipu diri sndri. utk apa? aku sndri pun tak pasti.

kalau la bole, aku na patah blk masa. baiki segala kesilapan dan bermula semua di titik permulaan.

kenapa jd mcm ni? semuanya haru biru.

masih tersenyum. masih ketawa dgn fara nadia. tp hati, bertahanlah. aku cuma perlu ruang.

aku mencari diri. mencari kepastian. aku tau, mendiamkan diri ni bukan cara terbaik. aku mmberi harapan palsu pd die. aku tau kau akan kecewa nnt. tp kau mau risiko ni. kau merayu mahu terima risiko ni sedangkan kau sgt pasti dgn apa yg akan terjadi.

Ya Tuhan, apa sebenarnya ni. aku dah penat.

Saturday, October 8, 2011

eh kamu :(

tak ada sedikit pun sesalku
tak bertahan dgn setiaku
walau di akhir jalan ku harus melepaskan dirimu

ternyata tak mampu kau melihat
dalamnya cintaku yg hebat
hingga ada alasan bagi mu tuk tinggalkan setiamu

demi nama cinta
telah ku persembahkan hatiku hanya utkmu
tlah ku jga kejujuran dlm setiap nafasku

kerna demi cinta
telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
sebab ku mengerti cinta itu tak mesti memiliki

andai saja bisa kau fahami
layaknya erti kasih sejati
kerna cinta yg sungguh tiada akan pernah mungkin bersyarat

Wednesday, October 5, 2011

hai October.

hello October.
dah setahun keadaan ni terbiar mcm ni. kadang2 buat aku tersenyum jugak. aku dah besar. aku da boleh berfikir. tak sperti setahun dulu.

byk benda mendewasakan aku. dewasa dr segi berfikir maksud aku. bila lihat diri jatuh selama setahun ni, ditimpa kehilangan satu persatu telah buat aku jd kuat. jd gagah utk harungi hidup ni sorangsorang.

aku pernah kata, adakalanya lebih baek kita merindui masa silam kita.

bila aku go on dgn kehidupan, bangun dari kejatuhan, aku memilih utk mencuba. mana lah tau, berhasil kan. kehadiran kamu sedikit sebanyak memberi senyuman pd aku. tp bila aku renung dlm diri kamu, kamu tak mampu utk jd org laen.

kenapa? kenapa mesti jd dia? kalau aku mahu pengganti spt dia, jd kenapa aku tinggalkan dia? aku tersnyum. aku rindu masa silam aku.

mana dia yg tak pernah tinggikan suara pada aku walau sekali? mana dia yg tak pernah berkira bertimbang bersukat dgn aku? mana dia yg tak pernah biarkan aku sendri walau waktu ape sekalipun? ya Tuhan.

aku kenal kamu, sama2 mencuba membaiki kehidupan, mengubati luka hati masing-masing. namun ternyata kamu tak mampu mengganti tempat dia. sebagaimana aku dilayan spt princess, menunaikan segala kehendak aku.

aku pernah kehilangan teman baik. dgn harapan, dia kembali. tapi ternyata tidak. dan aku melihat kamu. sprti aku akan kehilangan seorg lg teman baik. mudahnya kehilangan tu terjadi. aku tertanya-tanya. siapa yg mencipta kehilangan ini sebenarnya?

setahun hidup terumbang ambing. dibiar gantung tak bertali. hari ni Oktober datang lg. bila lagi nak beri nafas baru? kamu hanya ada di sisi aku, tp ntah kenapa, aku tetap mahu kamu jadi dia. mungkin aku perlu lebih masa. setahun belum memadai.

Wednesday, September 28, 2011

pegang tangan saya. kali ni saja.

bangun pagi, kesat air mata. awak..awak. kenapa lah dgn awak.
setiap kali sy ckp sy na betulkan keadaan, awk taknak bg peluang. yg jahat semua saya. yg hina semua saya. baeklah si mulia, sy harap awk faham suatu hari nanti.

dah byk sgt kesabaran antara kita. baek awak, ataupun sy. da byk sgt halangan yg dtg, awk terime seadanya. da byk pihak ketiga hadir, kita masih begini. hanya kerana mesej ptg tu, awk trus ambil keputusan ni?

salah. semuanya jadi salah. sy ada kawan pun masih tak kena pada pandangan awk. sy redha. kalau awak kata begitu, ok lah. sy taknak lawan lagi dah. awak, terima kasih atas segalanya. semua sekali yg penah buat sy rasa senang.

terima kasih awak. awak kawan terbaik sy penah kenal. awak kekasih sejati yg tak pernah tinggalkan sy apetah lagi menduakan sy. awk cinta pertama sy yg terime sepenuh jiwa sy. sy hanya manusia yg hanyalah menjadi penghinaan di mata awak. yg tak pernah adil terhadap awk.

sekurang-kurangnya sy dah berusaha utk berubah. berubah utk jd teman, kekasih dan bakal isteri awak yg setia.

dulu awak tak bole terime kehadiran bulat. katanya, sahabat lelaki hanya menyusahkan. sy lukakan hati die. ya, sy akui, sy salah sepenuhnya. hari ni, muizz ceritakan segala rasa. betapa die tidak pernah fikir utk semua2 rasa2 awak tu. malah die lebih memberi ruang utk sy balik pada awak. tp kenapa tidak awak sndri yg berfikiran mcm dia?

tak cukup kekecewaan yg saya rasa, awak tambah lagi dgn tohmahan yg menyakitkan.

sy tau, awak marah. awk pernah marah dgn diri sy. jd kenapa kite menghukum sesama kita hanya kerana kepuasan semata2. awak, simpan lah semuanya. sy da mula mengerti.

simpan cerita kita wak. simpan segala perit lelah yg kite harung 2 tahun setengah ni. simpan segala janji2 kita. sy redha.

jika sebelum ni, awk masih beri peluang. sy mohon, kali ni pergi lah. jgn beri peluang utk sy lagi. beri pengajaran pada sy bahawa kehilangan itu lebih perit dr memberi tanpa balasan.

sy tak berfikir cari pengganti awak. beri ruang sy bernafas dgn masa silam sy. sampai suatu hari nanti, bila sy tau kehadiran seseorang, yg hanya mampu memberi spt apa yg awak beri, baru sy mengerti tentang menghargai kehadirannya.

terima kasih krn memberi sy hidup. memberi sy tunjuk ajar tentang kehidupan, kehilangan dan pernghargaan. sy syg awak.

Wednesday, September 21, 2011

hai.

hello cinta!

Tuesday, September 20, 2011

Happy Birthday hurt

how hard we feel, I never ever leave you.
how hurt we swallow it, we never stop.
but we never know how to get through it.
there's only one thing we know, Heartache every moment.

but I still need you.
I still love you.

Happy Birthday Azrul.

Sunday, September 18, 2011

kau.ye, engkau.

kau taktau mcm mana family aku syg kau
kau taktau mcm mana aku harungi semua ni
kejarlah citacita kau. tak siapa pun halang.

aku cuma penat. aku cuma nak jd yg terbaik utk kau
itu sahaja.

yea, keep go on

pernahkah kau bicara
tapi tak di dengar
tak di anggap sama sekali

pernahkah kau tak salah
tapi di salahkan
tak diberi kesempatan

ku hidup dengan siapa
ku tak tau kau siapa
kau kekasihku tapi orang lain bagiku

kau dengan dirimu saja
kau dengan duniamu saja
teruskanlah teruskanlah
kau begitu

kau tak butuh diriku
aku patung bagimu
cinta bukan kebutuhanmu

Saturday, September 17, 2011

ouh plis

ya Tuhan, aku na btulkan keadaan je. kenapa la sampai jadi mcm ni.
aku tak larat da. sampai bila na mcm ni.
tolonglah. matanglah.
T_T

Friday, September 16, 2011

selfish.

ape lagi yg tak satisfied sgt? ok, if itu keputusan kau, aku tak pernah berhak na halang kau. aku cuma luah ape yg aku rasa. salah ke? aku tak pernah tentukan ape2 pun dlm hidup kau. jd kenapa jadi kan benda ni satu masalah besar?

kita elok2 berkawan, kenapa na mcm ni? marah aku keluar dgn muizz? kau kenal ke muizz tu? ape hak kau nak marah? kau siapa na marah2 aku? aku dah kata bape kali da, siapa kita na cemburu sesama kita? kalau na cemburu, abaikan saja. jgn pernah ambil tahu ttg masing2.

utk pengetahuan kau, kau call fara mlm td, aku ngn muizz ada depan fara. saja nak uji kau.

motif? aku pening la. aku kawan2 dgn semua org pun kau na cemburu. kenapa? aku tak rasa aku ada boifren pun skng. sbb aku tanak amik peduli da pasal sape2. kalau aku na amik peduli, ramai org aku na cemburu. tp aku da selesa seorang diri mcm ni. so aku ada kawan2 aku je.

kenapa?kau takot muizz jd mcm bulat dulu? kau ingt aku pun nak mende ni berulang-ulang kali jadi? kau ingt seronok rasa kehilangan? cukup la bulat je buat aku rasa mcm tu. takkan jadi lagi dah. aku pun tanak.

kau call fara, tanya lokasi aku. kenapa? kenapa kau na concern semua2 pasal aku. aku bersyukur kau amik berat. tp aku hairan kenapa kau nak cemburu. muizz tu sape? boifren aku? abis tu, kau na jeles kat muizz, kat adam, kat mat, kat wadi? selain fara, aku ade dorg je. nak harap kau, kau pun bukan syg aku.

kau na keje, tinggalkan study kau. kau ingt aku tak kecewa? aku na belaja sama2 kau. aku na jadi student sama2 dgn kau. aku tak perlu lagi semua2 tu skng. mebi kau ade prancangan utk diri kau dan keluarga kau. jd jgn babitkan aku. aku tanak terlibat dgn kau kalau itu perancangan kau.aku tak berminat na jd sebahagian kau.

mmg aku support masa mula2 kau inform aku kau dpt keje. aku support sbb kau nak. aku tau kau nak. aku tau kau mmg na kumpul duit, dan ape2 la perancangan kau tu. aku support sbb aku pk, siapa aku na tentukan semua dlm hidup kau. aku bkn siapa2 pun pd kau wei. aku kwn kau yg hanya menyusahkan kau selama ni.

aku cuma bole support minat kau. tp belum tntu aku ckp ati aku bole terime keadaan ni. kau keje, jauh kat N9 tu. mmg la kau kata weekend kau na blk ape semua. aku kisah ke? kalau btul kau na betulkan hubungan kita, stay pada mcm mana kita dulu. aku dah cuba berubah. tp tiba2, kau na move forward dgn tinggalkan belaja kau. aku sedih gila sial.

bila kau pegi, hari2 biasa, aku ade dorg je. aku pun tak sedar bila dorg start rapat dgn aku n fara. mana pegi, mesti sama2. dah tu, kau na aku takde kawan? aku dah penat berubah utk org. aku rasa selama ni aku tunaikan semua ape org nak. aku tak pnah peduli sapa kawan2 kau.

kau da lupa apa kawan2 kolej kau dulu buat kat aku? pnah kawan2 aku yg kau cemburu sgt ni kacau kau? kawan2 kau yg bermasalah. tu pun kau masih tak puas hati. ya Tuhan.

kau na ape sebnarnya weh. kau na aku jd mcm mane utk kau? kalau mcm ni la, smpai bila2 pun kita takkan balik smula.

Tuesday, September 13, 2011

adoi.

aku rindu kau weh.
rindu gila.
T_T

Saturday, September 10, 2011

mata bengkak.mata belon.

lately sibuk dgn report. mmg mcm org gila bila deadline da dkt. hoowa. tak tido 2 3 hari. bengkak2 la mata dibuatnye. pastu koma. once dgr deadline di extend smpai jumaat dpan, otomatik progress report tergendala. dasar student melayu. suka tangguh2. hiks.

mcm2 dilakukan utk menenangkan perasaan. berbekalkan duit raya yg tak berapa na byk tu,tetap rasa meronta2 ingin bershopping. siap la ptptn masuk ni, habis lah! bengkak2 la mata tak dpt handbag idaman tu. hiks. :)

lately jugak mmg penat. dgn report n berulang alik dr kota damansara ke s.alam. tak dkt jugak. kopak jugak duk ikot nkve je. malas ikot jln biase. jem hanjeng. br je balik dr s.alam. anta sisa2 barang ke rumah sewa, ouh semester dah nak bukak!

out of sudden, ternampak kotak tu. selongkar lagi kotak2 yg ade kt situ. di antara page2 note book tu, terjumpa gmbr tu. sengaja di print, kononnya na bg sekali dgn hadiah present dulu. tp ntah knape, tak jadi pulak. just bg small card compare ngn hadiah yg mcm sampah sarap tu. bengkak2 mata aku mengenangkan betapa gigihnya aku time tu.

all along the way balik dr s.alam ke kota damn, hanya baby tamtam bermaharajalela di nkve tu. mau aku tak berdrift kat situ. buatnya di follow makhluk2, bengkak2 la mata menengoknya. wlpn selamat smpai di kota damn, hati tetap tak tenteram.

rupa-rupanya, handfon biru LG aku arwah. bengkak2 mata aku menangis oiii! bapok punye hnset. jatuh sikit pun na mampus terus. saje je na suh aku pakai BB kan? eh? haha.fain whateve.pakai je nokia bodoh ni. lagi puas hati. jatuh pun takde hal.

Sunday, September 4, 2011

budak lemang

well, i thought da setel cerite hari raya. eh belum la. *mumbling*

thanks for coming. hari raya kan, tetamu tu adalah rezeki. jd my mom ckp pagi tu,
"lupakan semua yg da berlaku, buka pintu hati. terime kehadiran dia as a guest. etlis, die masih kwn dirah wlau dirah takleh terime mcm mane skalipun"

mcm2 alasan aku bg supaya kau tak dtg rumah aku. kau pun tau kn aku mcm mane. bile da cuak, menangis. tu yg mak aku pesan tu. cmne skalipun, bile da ade dpn mata, tak la susah mcm yg aku fikir.

ye, aku admit. sakit tu tak penah hilang. tp sekurang-kurangnya aku da bole terime hakikat. tak kire la perasaan aku bole jd seneutral tu sbb ade kawan2 lagi dua org tu, atau aku mmg da bole terime. well I guess, aku mmg da bole terime hakikat.

sepanjang kenal, I mean sepanjang bermulanya kisah2 tu, aku byk buat dosa dgn kau. sakitkan kau. hina kau, cerca kau, last2 kau jugak aku cari. kenapa? aku rasa kau je yg tau jawapan tu. aku cuma cari org yg bole terime aku seadanya. ikhlas dgn aku.

dan bukan tu saje. aku jugak belum bersedia sepenuhnya utk terime siapa2 skrg. aku cuma rase seronok hidup dgn kenangan2 instead aku masih memperbaiki diri.

maafkan semua salah silap aku. thanx for coming with shahir and alif. ouh, with some memories also. Selamat Hari Raya, firdaus. :)

Saturday, September 3, 2011

Salam Aidilfitri

ouh, punya lama tak berblogging. blog interface pun dah laen. good. but I don't like innovation. I'm very conservative in certain things. :)

well, lets try.

so, even almost 1 week, kite raya sebulan. Selamat Hari Raya Aidilfitri. maaf zahir batin.
for sure, raya mmg havoc. but dunno why, since last 2 years, aku tak favor sgt bersosial di hari raya. same goes  tahun ni. ntah. parut tu masih ada kot. but, you're still remain my fren, fren. hahah.

this year, raya pertama tanpa along. well, die beraya di rumah ipoh, kak dorna. yg ada kakak's fam. chill! still happening even pagi2 buta dah ade org dtg beraya smpai kami tak sempat bermaaf-maafan amik2 gambar bagibagi duit raya. ahahhaha.

the best thing is, celebrate mama n babah punya 31st anniversary skali. love both of you! *hugs*

till raya ke3 mmg sakit kaki. aku just amik kontrak basuh pinggan kat dapo. atas alasan malas na layan guest. bole?haha. on raya ke3 arul dtg beraya. wht else? fren or foe? dun have any idea. crying out loud, but no one know how hard it is. till today, a complicated situation gettin hard to get through. so, imagine it.
but, kami still friends. friends yg mcm mane, i don't know. gantung tak bertali. saje biar terkapai2 mcm ni. tatau la smpai bila. just hope for a miracle.

so this year bersederhana saja. tp tiap2 tahun takde over2 pun. simple2 je. simple2 pun, kawan2 tetap happening. beraya sampai tgh malam. seharian beraya, start dgn ruma aku, followed by ruma usna, iqa, wani, majid. after maghrib uma ammar n yah. gmbr2 yg ada pun semua ihsan kemera org. kite kemere tepon pun punah. tafahamlah. :)
at yah's place. tatau kenapa suka sgt gmbr ni walaupun senget. :)

rumah2 laen tak berkesempatan na amik gmbr. tunggu ammar upload gmbr je la. mcm last year, happening gila. beraya smpai ke karak uma suraya n dhiyana. tp tahun ni 6 rumah je. last year, family naek pelik kalau kami tak pegi beraya. tiap2 hari open house. tp tahun ni, seharian je. mebi sbb cuti sekejap kot. tak pun faktor usia kan?hahahah.

btw, Salam Aidilfitri semua. 

Wednesday, August 24, 2011

Day 90

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau fahami
Ku fikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tau
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Utk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Wednesday, August 17, 2011

new clan. si chumel.

presenting amzar's cousin! hahaha.
on 9th Aug 2011.
sis nard's baby, Airis Natrah.
new family, welcome to the world syg.

love,
Achik.

ihsan gmbar : abg ipar aku

denggi lah!

ouh, cuba mengapdet blog sendri. berebut2 na cite. mcm2 cerite.kdg2 rasa malas na apdet.
last last thursday, aku pun tak hengat la kamis yg mane satu. dah berminggu2 lalu. bestie all the way came from langkawi. meh kish ckit. muaahx! HAHA.

instead aku yg suka buat surprise kat org, my bestie yg sorg ni pun tak kurang pandai buat surprise jugak. well I thought die gurau2 je. skali ang mai sungguh no. aku respek la kat ang. tengs haqimi, even tak dpt spent time tugeder. sorry, komitmen kerja comes first.

from thusrday until sunday qimi at shah alam, die ckp die duk umah je. hiaaakkk ptuihhh! ang bohong! ang p jalan2 kan. tahi.

on sunday mlm tu, aku mula mendemamkan diri. dunno why, bdan lemah longlai lantas nak blk rumah from lepaking with qimi n romeo. romeo? who the hell? kwnnya qimi. well, muka mmg romeo abis.

smpai rumah, demam mula teruk. sakit badan dan tak bole bergerak. shivering. pagi tu, mohon tenaga bantuan. who else? arul, the one and only yg always there. tengs syg.

however, aku sakit the whole day. how come? I should pegi beli tiket bus dgn qimi siang tu. aku gagahkan diri jugak utk ke langkawi mlm tu. tak expect what will happen on next morning tu.

langkawi again. 8 hours on bus. remuk badan aku. demam n sgt tak larat but fara punya pasal, aku gagahkan diri jugak. smpai langkawi, aku hanya terlantar. bukan bole mandi laot pun. bulan puasa. HEHE. cuma mlm tu, qimi n lan belanje mkn kat tepi laot, Bamboo restaurant. seafood. nyummmmyyyyy!. tengssss korg! love yah!

mlm selasa tu flite blk kl. ok, dah habis berdrama, tutup lah buku langkawi. ntah bila aku akan ke sana lagi. tp yg pasti, kehadiran aku n fara dlm hidup dorg, dah jd fenomena. well, biarlah kami je yg tahu. *sengihsengih*

sampai dr LCCT, kepala mula berdenyut. fara dah offer overnite kt uma die. tp aku tetap berkeras. as usual lah kan. next morning: koma.

arul again. arul jaga aku the whole day. tp malangnya, on thursday tu aku dah koma. arul forced me smpai aku tak mampu lawan lagi dah. poliklinik s.alam dan akhirnya berangkut naek ambulans smpai hospital klang. wuhuhuhu T_T

dr wad biasa ke wad ICU. amik darah, amik darah n amik darah. tangan pun dah lobanglobang. bengkak sana sini. ouh, denggi rupanya. jd bahaya sbb blood pressure sgt low. my ouh my. arul, aku tau kita dah tak bersama. tp apa yg kau lakukan utk aku, aku speechless. kau tak pernah pergi pun arul. terimakasih.

gmbar di capture oleh Muizz Nazli. terima kasih juga farah nadia krn tak penah tinggalkan aku. susah utk aku. dtg melawat, teman aku. kawan2, muizz, wadi n adam, always love you. always. indeed. dah melawat, tggu plak aku discharge dr wad. true friends.

bape menet kua dr wad, trus bwk p bazar sec13. badan lemah longlai lagi, tp as I said, korg tak pnah tinggalkan aku. wuhuhu nanges. mlm tu bole jln2 overnite lagi kn. jln2 jd seekers. cari hantu kat bukit tunku, blakang zoo negara. mane lagi? choy la kawan2 aku neh. :D

syg korg lah. sangat2.

Thursday, August 4, 2011

breakfasting @ Bubba Gump

hello Ramadhan :D
on 3rd day of ramadhan semalam, mebi jemu dgn makanan bazar ramadhan. hehee.
ntah siapa na di roger, tiba2 nama arul jugak yg kena. why?
sbb as usual every ramadhan mesti ada breakfasting tugeder2. oh2, I missed the moment. how I wish to have a boyfriend back. :(

since breakup, we just friends. mebi itu lebih baek. dan aku admit, aku berkawan dgn dia, takde lagi timbul masalah. jodoh pertemuan di tangan Tuhan. jika dia jodohku, aku pasti Tuhan tunjukkan pada aku suatu hari nanti. :)

saje ajak die, dan die pun senang utk keluar. mebi mesti bgtau fiza dulu kot awk keluar dgn sy. sy tanak rosakkan hubungan awk dgn fiza. sorry.

so, as usual, memilih The Curve, Damansara for breakfasting.
Bubba Gump! hee.
mkn special.

kalau dulu, makan dgn the Garden, also at The Curve sbb na pujuk lepas perang besarbesaran kan. dah skang, makan dkt Bubba Gump, btul2 pegi makan. takde scene pujuk memujuk pun. well I guess, thats the end lah. no more relationship. yeah2, lagipun aku tgk sndri mesej2 fiza itu. dan die tak deny. well, everyone got their replacement, except me! n why me? no idea. HAHA.

for serius, Bubba Gump is a theme restaurant, that served all-shrimp products. and is fuckin' good! sedap gila. but the price, well...thehehe. biasa la udang kan. bukannya kobis.haha.
feel like ur still mine, friend.
but not any longer. :)

Wednesday, August 3, 2011

Day 69

takut. takut dgn bayangbayang sendri. akhirnya menghukum diri.
cemburu, mendatangkan sakit yg tak berpenghujung.
kenapa mesti berpurapura lagi?
renung mata aku, beritahu aku apa sebenarnya.
beritahu aku tentang dia.
supaya aku tak berpegang lagi dgn katakata kamu.
walaupun cerita kita dah berkubur, namun bayangbayangnya takkan hilang.
ingt, segala cerita ada masa lalu.
dan pasti menjadi masa lalu yang takkan dilupa.

Monday, August 1, 2011

Happy Birthday syg Tamtam

Happy Birthday Tamtam.
its ur 2nd birthday on 31 july. dah besar da dia. dah nsem. mommy dah bg green light na pegi ngorat. kalau jumpa ngorat ngn tuan punya kereta skali k. hehehe.

so, on ur 2nd birthday ni, mommy give u some present. yela, birthday last year, tak dpt ape2 kn. instead renew roadtax tu mmg wajib la kan.
mommy polish n wax Tamtam. so that makes you more confident with urself kn. mommy selalu jugak risau sbb Tamtam dah mula sakit2. see, ur just like me. so, jgn salu sakit2 k. nnt mommy risau. insyaAllah, nnt mommy tnye atok, kot2 atok bole bwk Tamtam pegi klinik. sbb Tamtam jalan dekat2 pun dah keluar bunyi mcm2.

ok dear, next year kalau ada rezeki, mommy bg adiah laen pulak k. I love you, baby Tamtam.

Sunday, July 31, 2011

shopping raya! :)

its Family's Day Out. see, I told you, kelua dgn family lg seronok. yelah, kalau klua dgn kwn2, bole huhahuha, gelak2 n bla bla bla. its fact. tp bila kelua dgn family, laen tau. instead dpt semua yg diminta, aku juga belajar sesuatu, iaitu Sabar.

pagi tu, smpai sogo terus brekfes kat ape tah nama kedai tu. mcm fud court ekceli.
babah n mama

shopping baju raya ekceli. na beli kaen, tukang jahit dah tanak terima tempahan time2 ni. so, beli yg da siap je lah. ok what. cantik2 jugak. harga pun cantik. tp bak kata mama, mende setahun sekali. ape salahnya na merasa baju elok. yg penting puas hati.bila da dpt baju 2 pasang, kita jd bersabar bila tgk mak ayah mcm dah bengkok layan aku ngn adik aku. sabar dlm erti kata, mengawal kehendak kita. aku tgk babah tak beli apa2 pn. yg die tau, anak die cukup semuanya. so aku stop mintak mcm2.see, skng br aku phm kenapa lelaki tak suka shopping. :D

kalau ikotkan, aku na kasut sepasang. tp berperasaan serba salah wlpn mama tnya, mahu apa lagi. taknak aku jwb soalan tu. rasa mcm jahat sgt.hahahaha. tgk babah pun mcm dah penat.

so aku fikir, kasut tu tak jadi hal. semua bole di beli kemudian.

ouh btw, na wish HAPPY BIRTHDAY TAMTAM.
dah 2 tahun. dah besar dah die. meh na kish sikit muaahhx.
tp kau pun salu sakit2 jugak kan. serupa je mcm tuan kau. adoi.

Saturday, July 30, 2011

cerita bola baru nak update

football? naaahhh...I'm not interested.
tp bila dgr geng semua pegi tgk bola, alaa....na itot!!! HAHA.

bola malaysia lwn singapore. bkn maen gah lagi bila dgr. 85 ribu penyokong katanya.

blk dr ofis, rehat2 kejap. mlm tu kami berempat, ekceli berlima. tp shami na mi na hey hey pegi kua jalan2 ngn kawan die dulu. so aku, muizz, mat n adam ke uptown s.alam na cari jersey lah konon2 nya. ahahaha. semngat tanah tumpahnya darahku sungguh. abis pusing satu uptown, da abis jersey biru tu wei. yg ade kuning je. tamao. tak minat.

pasrah seketika. bermuka ketat sbb masing2 dah lapar. setelah bermesyuarat di tgh2 uptown tu, semua setuju na pegi danau kota. ok, pukul berapa time tu? dah dkt jam 12 mlm. dgn tangkas tiba di danau kota dan bertemu dgn shami na mi na hey hey. *wah panjang nama kau nok*

jumpa jersey. muka masing2 sengeh dr telinga ke telinga. tp lapar tetap lapar. mencari makan smpai ke area kg.baru. makan2 je da jam 2 pagi. masing2 pandang muka sesama sendiri. salah sorg mula bersuara, "aku tak larat la na pegi keje besok". tu diaaaaa.

makanya, emergency leave la esoknya tu. who cares? kami tak dibayar utk pektikel ini ok?

disebabkan cuti saje sukasuka, pas makan2 tu, kami semua bergerak pusing2 bandar kl. I mean pegi jd seekers sangat. mulamula pegi bukit tunku. semua kelihatan bertenang wlpn da kelihatan beberapa perkara kurang enak.

katanya si muizz, pegi area perumahan belakang zoo negara. ada rumah doktor kene bunuh. pegi area tu, nyohhh tu diaaa.... lagi semua diam seribu bahasa dan muizz memecut laju kereta. ok. sila jgn pergi lagi dah ok.

lepak smpai pagi. tau kenapa? sbb na jadi antara org terawal yg beratur di dpn stadium s.alam. na beli tiket katanya. ahhahahah. alhamdulillah, semuanya lancar.


smpai rumah, automatically rumah jadi sunyi sepi. sesepi sepinya. :D

esoknya tu, smpai opis, semua dtg muka penuh dgn agenda.
"nak gerak pas keja? nnt lambat lah"
"nnt jem la..."
"tak jem la..."
sebenarnya nak half day kan. akhirnya berterus trg dgn big bos, HR. "KAMI NAK PEGI TGK BOLA"

dpt half day weyh. aa...spoting jugak en.khairi nih. ala trainee je. bukan efek ape2 pun. semangat gila. nak2 si adam gila tu. tafaham aku. hahahah.


adam
kroni. adam, muizz, shami, dila n mat.

sangat best even malaysia kalah. :(
its sokay guys. you've done a gud job.
btw, aku ngn adam, lagi gud job. cuci mata! all the hensem guys mesti jadi sasaran. siap berebut dgn adam lagi! keji.hahaha.

blk dr bola, semua flat. pagi pegi kerja, muka ceria wlpn dlm hati menyumpah seranah betapa bantal amatlah diperlukan.

love you, guys!

Sunday, July 17, 2011

hey Langkawirians! wanting you lah sengal!

hello shah alam.
ah, lame tak berblogging. ntah mana semangat berblogging tu hilang.
air mata, tak pernah kering sejak aku tinggalkan langkawi.
rasa baru semalam aku duduk bersembang dgn kalian.

hari ni, aku sendirian. ah, sepi lagi.

lapor diri di Holiday Villa, Subang. menangis spjg hari bole. mungkin FnB di frangipani tak setanding FnB holiday villa. tp di sebabkan takde kawan, tak kenal sape2, buatkan aku langsung tak mampu berdiri hari tu.

bidang hotel, bukan dunia aku. cukuplah training kali ini. aku tak pernah minat langsung dgn kerjaya hoteliers ni. being a hotelier is such a loser. muda, tak berkeluarga pun belum tentu bole survive utk bidang ni. btul2 takde life. Hotel is a tough world. for serious.

plus2, rindu pada langkawi masih membuak2.

lately, selalu 3G-ing with bestie. ngn fara yg 3G menggunakan fon lan. qimi special sikit. 3G mlm2 je. how I miss you, farah,qimi n lan. na peluk korg mcm last day kat airport! rindunyaaaaaa.... *sobbing*
with yat, qimi n fara with pijot. syuhada tah pi mana tah.

last day, I mean beberapa jam before depart. fara, lan n qimi anta pi airport. flight jam 1040. so kul 7 da kua. p makan, dan lan tunaikan hasrat aku na p harbor park. thnx qimi n lan.

aku na blk ke langkawi. I will. itu style aku bila berkawan. jaoh mana pun, aku akan.

fara, aku rindu na hugging2 dgn kau. rindu nak marah kau. rindu nak paw makanan2 kau. rindu nak brainwash kau smpai jam 5 pagi. smpai di s.alam, tilam kau masih begitu. sengaja aku tegakkan. taklah aku ternampak2 kau tido kat situ. fara, i miss you.

qimi, aku rindu kau. aku rindu nak borak2 ngn kau. nak isap rokok kau. nak mencarut maki hamun dgn kau. nak gadoh ngn kau. aku rindu nak jln tepi laot dgn kau. rindu kau peluk aku b4 aku balik. peluk, as a friend. takde rase ape2 perasaan. rase sincere sgt. ingt utang kau ngn aku! ahahahahahaha.

langkawi, aku akan balik. aku tekad.

Wednesday, July 13, 2011

air mata, keringlah.

ada cerita yang buat seluruh hidup kita berubah.
berubah segalanya.

hilang semuanya sekelip mata.

aku bawak diri ke langkawi kerana inginkan suatu perubahan. meninggalkan masa2 silam, cerita2 lama yg beri kedukaan. namun langkawi rupanya memberi lebih kedukaan. 2 bulan di bumi langkawi, hanya ada dua cerita. hanya ada satu perasaan. kerja dan persahabatan.

kehilangan cinta hati bukan mudah. tiba2 sorg teman baek yg selama ini menjadi akar berpaut turut meninggalkan. meninggalkan tanpa memberi apa2 utusan. ibarat persahabatan tu tak pernah wujud. gugur jantung apabila teman mendiamkan diri krn sudah berpunya. ah krn cinta, hilang persahabatan. hilang segala jasa, segala kenangan.

kewujudan manusia2 sekeliling memberi aku nafas baru. namun calar tu masih terasa. abg zan dgn buah2an dari dusunnya. senang. ada antara kami yg berkecil hati, rasuah saja dgn buahbuahan. seronoknya.

kehadiran lan dan farah, yg sentiasa menjadi gosip hangat, menambah pelbagai perisa kat sini. kehadiran qimi ibarat mengganti tempat bulat juga kembalikan senyuman aku. namun, tak semua yg indah kekal lama. tak semua yg kita impikan akan kita miliki. ya, hakikatnya Tuhan sedang menguji aku.

insiden malam tu merubah segalanya sehingga aku di terminate dr frangipani ni. tanpa kompromi. tanpa belas kasihan. tanpa peluang. skng bru aku rasa bagaimana perasaan tidak diberi peluang.

aku diberi elaun penuh sebagai "penutup mulut". menitis air mata, aku bukanlah sorg yg kebendaan sematamata. tp apabila diberi arahan meninggalkan frangipani serta merta, aku hilang arah. aku hilang masa depan, teman dan sudah pasti, aku akan merindui qimi dan farah.

yg pasti, farah akan kembali juga ke s.alam. tp masih ada peluang utk aku beritahu qimi bahawa die teman terbaik, yg mendengar segala cerita aku? die yg beri peluang utk aku merasai kembali rasa persahabatan tu. die yg memberi aku satu rasa bahawa cinta dan persabahatan adalah elemen berbeza.

qimi berbeza. walaupun punya tunang, tp masih mahu membantu aku. tidak kira susah atau senang. masih mahu mendengar segala kesedihan aku. segala sakit perih yg aku lalui sndri. pendiriannya membuat aku sedar kedudukan aku sbg seorang sahabat. dan aku sgt senang berkawan dgnnya. itu sahabat, bulat. bukan meninggalkan.sedar akan makna itu.

lan dan qimi. dua porter yg sgt happening. farah sudah pasti tersangkut kail si lan. qimi sudah pasti sntiasa menjadi pendengar setia masalah aku dan farah. lan, bkn krn kereta. tp krn keikhlasan. mlm insiden tu, smpai jam 5 pagi lan menunggu. memastikan aku dan farah dlm keadaan selamat, br dia pulang. aku tak pernah jumpa dua sahabat begini.

aku pasti merindui kalian. sudah pasti. dan hidup s.alam kembali menemui aku. aku akan kembali ke langkawi sepurnama lagi. demi kamu, sahabat. jgn tinggalkan aku qimi. masih byk air mata tersimpan krn aku masih belum bertemu hati2 seperti kamu qimi. aku sepi. sekurang2 nya kau masih ingin berbicara dgn aku.

dan farah, aku akan rindu pelukan kamu. jgn la menangis lagi, krn tiada siapa akan keringkan air mata kamu. jika lan mampu, aku beri kepercayaan penuh pada lan utk menggembirakan kau, farah sayang. aku rindu kau. sungguh. aku akan kembali ke s.alam dan bersedirian tanpa kamu. aku akan jmput kau di langkawi.

abg zan, lan, qimi, farah dan semua yg memahami hati aku, terima kasih. aku tak pernah dan takkan lupakan kalian. sesi karoke hari tu, aku sgt gembira. sangat2. thanx.

Saturday, July 9, 2011

uppss...! :D

aku wanita yang punya cinta di hati
ada dirimu dan dirinya dalam hidupku
mengapa terlambat
cintamu telah termiliki
sedang diriku dengan dia tak begitu cinta

mengapa yang lain bisa mendua dengan mudahnya
namun kita terbelenggu dalam ikatan tanpa cinta

atas nama cinta hati ini tak mungkin terbagi
sampai nanti bila aku mati
cinta ini hanya untuk engkau

atas nama cinta kurelakan jalan ku merana
asal engkau akhirnya denganku
ku bersumpah atas nama cinta

Wednesday, July 6, 2011

datang dan pergi

tidak berapa na bermood utk berblogging since keletihan yg amat this week. tatau, kondisi badan yg sgt unpredictable + cuaca yg agak2 menakutkan. plus2, angin laut yg kurang menggembirakan.

well, as usual, life must go on. dealing dgn guest dr hari ke hari, byk ajar aku tentang kesabaran. but, lempar pen, hempas telefon dan bermuka ketat tu adalah hampir menjadi rutin. aku tak fhm mcm mana org2 front office bole bertahan.

sadness? selalu ckp aku dah recover. tp hari2 sama mcm dulu. tak penah berubah. kau dtg atas nama kawan. aku akui, aku senang berkawan dgn kau. kau saling tak tumpah mcm bulat. senang berbicara segala perkara. pd kau aku menangis, pd kau aku ketawa. pd kau aku tiada rahsia. kau, kau mmg mcm bulat. ya tuhan. aku tanak benda sama berulang lagi dan lagi. aku dah penat.

since aku masuk front office, semua ter-revealed. i mean, antara aku dan diri aku. aku memendam segalanya dr mula aku masuk franginapi, sehingga aku nmpak kau. tp tak pernah ubah apa2 persepsi pun. aku tetap begini. sekurang-kurangnya aku termotivasi utk pergi kerja hari2. HAHA.

bila aku masuk front office, ya kau antara paling rapat dgn aku. tp ketika kau mula mengganti tmpt bulat, aku sudah bersedia utk menjadi kawan kau krn aku sentiasa terlambat. selalu. aku sntiasa tahu batas2 kawan. kau tetap kawan aku, tanpa perasaan. bkn senang berkawan dgn tunangan org.

hakikatnya, kau takkan mampu ganti tmpt bulat. kau dgn cara kau, dia dgn cara dia. tp keadaannya sama. rasa itu sama. rasa ingin memiliki dan rasa cinta itu berbeza. dan yg membezakannya adalah persahabatan.

dan aku percaya, lepas aku tinggalkan langkawi, keadaan takkan begini lagi. so, biarlah aku nikmati waktu2 ni. krn aku akan rasa kehilangan lagi. tak cukup aku cukup rasa kehilangan bulat, aku akan hilang kau pulak lepas ni. dan aku pegang kata2 yg sering org ingtkan, "takkan ada istilah kawan baek antara lelaki dan perempuan". ya, aku menangis krn aku terlalu berkorban utk satu persahabatan namun tiada yg kekal lama.

smpai suatu masa, aku akan buat smpai kau tahu bahawa kehilangan kwn dan cinta dlm waktu yg sama sangat2 menyakitkan. 3 bulan aku di langkawi, aku harapkan satu perubahan. yg tinggal baki sebulan lagi. Tuhan, berilah aku kekuatan. aku berperang dgn diri sndri. tiada yg laen. hanya aku, sentiasa sndri. dgn diri aku berkata2, dgn diri aku juga aku cabar mencabar.

kau sntiasa ada di saat aku jatuh. kau menjadi titik tolak utk bangun dr kesedihan aku. kau menjadi tulang belakang utk berhenti segala gejala2 tak sehat yg aku bangkitkan semula. kau kwn yg baek, tp pergaulan kita terbatas. aku sedar, dan aku terima itu. cuma aku masih xdpt terima rasa kosong ni. sepi.

terima kasih kwn krn cukup memahami. krn cukup memberi ruang utk aku memaafkan dri aku sndri. kawan, kalau lah aku ada kekuatan utk beritahu kau bahawa kau telah mengubah aku dlm 3 minggu ni saja. kau hebat. kau mempu merubah manusia degil ini menjadi seseorg yg bukan dirinya, I mean in positive way. tp aku tak sekuat itu. kenapa? jika aku beritahu bhwa aku dah tinggalkan semua itu, pasti kau juga akan tinggalkan aku. pasti. sekurang-kurangnya berilah aku peluang menghabiskan trainee di sini.

dan bila aku pulang nanti, kau na lupakan aku pun, teruskan. aku terima.

Saturday, July 2, 2011

Day 37

he's just like you.
similar.

tamao terjadi lagi.
tamao pengganti kau.
krn tiada siapa bole ganti tmpt kau.

tp hal itu aku langsung tak dpt nafi.
dia mcm kau. sebijik.
kawan, pulanglah. kau masih kawan aku.

Tuesday, June 28, 2011

hello Penang!

hello diary.
long time tak berblogging. rasa mcm takde ape na cerita.
since everything agak kelam kabut last week, so kami tak agak2 na amik cuti on weekend ni. hmm ekceli cuti public holiday yg masih tersisa. well I guess, we have the right to redeem it.

so, hello penang!

yup, rasa release dpt jln2. dpt luahkan segala perasaan. well, I love travelling damn much. sgt suka pergi jln2. together with my bestie ever, real backpackers. budget motel, n small budget, sponsored by mak apak bank. thanx. HAHA

kami tak takot apa2. yg kami tau, kami na travelling, explore new place with small budget. yeaahh we work on it! berjaya pergi dan balik dgn selamat. who knows, two girls with less experience, travelling n hop on all the way from penang to langkawi. we totally satisfied!

away from all the bullshits work, nonsense people and tasteless food. we reached at georgetown at 5 pm by ferry. keluar dr langkawi jam 1. it took about 1 n half hour on ferry to kuala kedah, and 1 n half hour from k.kedah to butterworth. and another 15 minutes on ferry to georgetown. pheeew!

took a taxi to Friendship's Motel. check in for two nights, and landing time! at night, take about 15 minutes walk to Padang Kota n having some heaven Pasembur. howwaaa....!
early in the morning, learning the rapid penang's schedule. it a free shuttle service. then having lunch at pizza hut Komtar. have a window shopping at perangin mall and moved to batu feringhi. heaven!

nice seaside, best night market! ouh, how syyoookkk our journey. it took about 45 minutes on the bus to batu feringhi. shopping! shopping! shopping!
arrived back at georgetown about 1130 pm and straight away to Padang Kota to having some char kue tiaw. all-time-favourite. and....flat on the bed!

early in the morning, already packed our stuff and moved to Pasar Chowrasta. a market who sold Jeruk! jeruk everywhere. gosh, I'm addicted. buy all those jeruk for our big bro, abg zan and the departments.

back to the hotel and checked out. took a rapid shuttle to the jetty and get the ferry back to butterworth. its on the spot ferry u know! again, on-the-spot bus to k.kedah. and... presenting my bestie, iqa. she and her boyfie pick up us at bus stand and treat us some nasik ayam. thanx afif. such a nice guy. take gud care of Iqa ok dude!

took a ferry back to langkawi at 630 pm. and arrive at langkawi at 830pm. ouhhhh...mabuk laot!! sickk! thnx mat lan for sending us back to hotel. aku tumpang sekaki je puwwnnn...hahaha.

I'm having some nice journey and aku rasa puas takde umat bak kate org kedah. thanx bestie for everything.

Friday, June 24, 2011

ehhh?

hello life.
wah, lame tak berblogging. busy woman sgt semenjak dua menjak ni. I mean, jd operator telefon pun bole.

well, everything's going well since hari tu. down, tp dgn support kwn2 yg tak penah kering gusi dan kerja yg mcm org gila, byk membantu aku move on. sakit?tetap ada. tetap terasa. btw, thanx kimi and fara for being a gud listener.

until one day, "ang duk teriak lagi kan? esok kita p mkn durian. ang jgn duk teriak2 lagi da"

mula2, aku tak berminat. I guess, he's just the same. same like ijon, amer. die bawak aku naek smpai bukit, pagi2 buta cari durian. seronok dpt mkn durian. sincerely die mmg nak ubat luka aku. da tamao tgk aku menangis.

"aku tamau tgk ang teriak lagi naa"

ouh ok, teriak means menangis.

ye, aku admit, mmg seronok. but, this langkawi public-figure-wannabe did not make any changes. mula2, I thought he really can replace bulat's place. a good fren, 29 but boyish. even cm masuk air kepala tingtong and jobless, ouh he's just quit from frangipani. before die benti keja, kami mmg da nmpak close. tp tak la kami keluar p makan2. pas die quit, baru la na betul2 rapat. mula2 keluar, ok je. bole bergurau dgn segala perkara.

but after certain time, he changed. more to something like "feeling2". shit. and I hate it. sorry. dah elok2 kita duk sembang ganas2, takde unsur bercinta sgt! tp takde yg lame. paling lama duk cuba na kawan2 ngn aku, seminggu je tahan. and, die pun tak lama. ouh ok, his name is atan. he's no longer.

aku rasa release bila atan duk buat lawak, ketawa2. enjoy sgt pagi tu dpt gelak2 smbil mkn durian. how I miss you, bulat. a friend like you. bila balik, keadaan tak sama lagi dah. aku get rid atan serta merta. bg aku, aku tak perlukan feeling2 segala bagai utk masa skrg ni. ya Tuhan.

akhirnya memilih jalan terbaik.

Hello Penang!


Sunday, June 19, 2011

awaken

2 am. some memories that never faded by time come across my mind. those make me never sleep. I just can't live without you.

naive.

new semester. "ok, I'll pick u at cheras". where ever cheras, I will. don't you ever think why I did that?

"sumpah faz, aku tatau bawak auto", shit. penipu! HAHA. xsampai satu kilometer pun, stop by bus stop. ampeh, aku jugak yg drive. I will.

"kite kat mane ni?"
"cineleisure"
"cmne eja dia?"
eleh, nak check in foursquare la tu.

"melaka kan 2 jam je..."
eleh. but, I will.

"anta aku kat bukit jalil sudah"
aku benci bas. aku benci bas yg bahaya. melaka je pun. raining all the way, tp kau ckp kau takleh bwk auto. I will. just to ensure you're safe. I will.

"nak pegi tgk kelip-kelip"
yeah, its ur birthday. ok. I will.
I gave u a party. a surprise party. and a birthday gift, I mean a gift that I never give to anyone else.

"kete aku rosak faz"
"last aku tnye ni, nak aku tlg tak?"
for me, where ever you are, I will. I never think to go to your place. but because of you, I've been captivated to bring myself to your place. driving alone, but it never stops me. I just want to be the best buddy in ur eyes. I will. always.

"I've got a test tomorrow"
but I really need to see you, coz I miss you. melaka je pun. I will. met u at air keroh's tol, ouh with the kaen pelikat? so sweet.

"char kue tiaw at bandar melaka"
yeah, also got test tomorrow morning. 10 pm still in melaka. shh kept secret so that I can spent just little more time with you. I will.

pantai puteri had witnessed everything. pantai puteri had listened to all my cried. I miss you.

all these memories were mixed up. I just can't tell where it was located. I just want to remember them. all of them. until one day, they were revealed. but u never understand. jealousy had killed us. its all about jealousy.

ya Allah, I can't stop crying. I just want to finish this post and give it to you. just to satisfy me.

now think. why I did all those things if I never loves you? why should I wasting all my time, just to be with you if really don't care. you don't have to tell me. just think. think and write down how much you know about my feelings towards you. I want to see how far you'd understand my situation.

Saturday, June 18, 2011

anti-depression

hello 18 June.
its been a month. tak pernah hilang pun sakit tu.

off day since masuk department baru. Front office. front desk. n I hate to death working here. better duk housekeeping, with those trolleys, hujan panas dan heavy2 task. being a front liners are just like beeing shit! for serious.

lately, depress sgt2. maybe perlukan masa berehat kot. kerja sgt tak seronok. sangat2. environment dan sosial life yg semakin menunjukkan respon negatif. yah lah, tu dia puncanya.

last night focusing on result sem lepas. n its breaking my heart. tp aku tau puncanya mengapa result aku jd seteruk itu. menangis pun tak guna. cuma aku kesal kenape jd begitu. menyesal.

hati aku sakit. sakit sesakit sakitnya. aku bg semua utk kau. ape lg tak memadai. aku hanya perlukan kau utk faham. faham, bkn tinggalkan aku. dan spt yg kita selalu katakan, tak semua yg kita harap, kita dpt.

alhamdulillah, wlpn keputusan aku tak indah dipandang, etlis jd pengajaran buat aku. aku bersyukur dgn keputusan ini. dgn apa yg telah ditentukan krn Tuhan bukak mata hati aku utk mula sedar bahawa keadaan ni telah mendatangkan satu musibah. jd dgn penyesalan ni, aku akan bangkit semula. aku nak balas dndam krn buat keputusan exam aku jd begini.

bila aku kata begitu, maka aku akan jadikan ia terjadi.

Tuesday, June 14, 2011

newlyweds, rizwana hanan & azuan

dearest wana,
Happy Newlyweds *hugs*

rindu kau wana. rindu nak peluk kau.
ntah, benci mcm mana pd kau, marah mcm mana pd kau sebelum ni, dgn perkataan Sorry tu je, dah memadai utk hati aku terima salah silap kau dulu.

selamat diijabkabul dgn, aa yg aku tau nama dia Azuan. tu yg kau anta meset kat aku. kad kawen kau mebi sampai kat bentong. maaf wana, aku nak sgt pegi, tp keadaan tak mengizinkan walaupun kau na belikan tiket flight utk aku. nikah jumaat ptg, dan bersanding hari sabtu. mesti seronok kan.aku dpt rasakan itu.

wlpn kau agak bersedih dgn perkahwinan ini, aku yg tak dpt hadir sbg pengapit. afzal masih dlm tahanan dan julia, satu2 adik perempuan kau berada di abu dhabi bersama suami, tp aku pasti kehadiran sesorg dlm hidup kau mesti memberi sesuatu dlm jiwa kau. sekurang2nya kau tak sendri lagi.

dua tiga hari tak dpt kabar berita dr kau, aku fhm kau bz dgn persiapan itu ini. maklumlah, wedding. bukan birthday party. aku happy utk kau wana. da sampai jodoh kau. alhamdulillah, Tuhan berikan Azuan utk kau. utk jd pembimbing, pelindung kau. aku gembira utk kau wana. aku gembira.

cuma dpt mesej sekejap2 dgn kau, cukup. ptg td dpt borak panjang dgn kau, aku rasa puas wana. aku dpt luahkan semua rasa2 yg aku simpan selama ni. rasa2 yg aku tanggung selama ni. menangis itu identiti aku.

ya, hari ni aku lemah selemah manusia. aku menangis sepanjang hari. tidaklah waktu keja. tp ntah, hati aku tak pernah rasa sesakit begini. wana, thanks for ur advice. thanx for everything dear.

bala dtg bertimpa2. sedih dtg berturut2. kehilangan dtg dan pergi. semua tu menambah beban dlm jiwa aku. mula2 arul. kehadiran ijon, hanya menambah rasa meluat pd lelaki. ah, budak2. mentaliti budak sekolah. dan akhirnya aku memilih utk diam.

cuba memberi ruang pd amer. usia bukan penghalang. jarak 12 tahun tak pernah terasa. namun, persepsi masyarakat pd amer sgt mengecewakan. kenapa kita sama2 manusia mudah menghukum sesama kita? siapa kita menghukum manusia? dan akhirnya, amer juga undur diri.

hilang rasa hormat dan kepercayaan kpd lelaki hanyalah satu persepsi yg merosakkan perasaan2 yg tak sepatutnya ada. ya, dan krn itu aku menyalahkan diri aku.

cukuplah.

btw wana, tahniah syg. semoga bahagia ke akhir hayat. nanti send gambar kat emel. dtg melawat aku kat sini. sungguh wana, aku pegang kata2 nasihat kau wana. syg kau.

Friday, June 10, 2011

Day 16

someone ask me,
"awat tak pakai jam tu, duk simpan dlm poket?"
"susah nak buat keje"
"dah tu bakpe bawak?simpan je kat bilik"

no one knows how does it feels. the question had touched me.
but the truth is, I almost recover. indeed.

I'm looking forward. stronger.
and I hate seeing a girl crying. fucking hate it.


Thursday, June 9, 2011

tears? its all shits la ladies.

ok, this sounds interesting.
well, shit topics sometimes can be very so interesting!

4 girls, in a room, looking each other each days. and 4 of them are different from each other.
sebulan aku di bumi mahsuri ni, ada benda yg sgt bodoh buat aku satisfied. u know why?
this is called, SHIT.

tadi, aku blk solat zohor ke kuaters. terkejut tgk sorg rumet yg hot-wannabe melolong nanges sambil pack baju dlm beg. wth? aku tak berani na tnya, ye lah, buat nya slh tnye, mkn penampar sia2.

on fon smbil menangis, well I guess, who else? boyfriend. so, aku decided to ignore her. but before I leave the room, I wish to take good care of herself on her way to back home, Perak. well, aku so-so je dgn die. senang citer, tak berkenan sgt. sbb tu aku tak amik pot.

to get clearer story, cm biase la pmpuan, nak jugak tau citer walaupun dpt sipi2 je kan. blk keje, aku cuba tnye kak fiza merangkap driver die ke jeti kuah tadi. that sis just bgtau, MAYBE she's having a problem with her boy. got that?

menangis smpai blk kampung. angkat cuti smpai seminggu jadah nya? n she told her that, in case she didn't turn back to hotel after 2 weeks, assuming she's quit. whoa. what a decision? she's dumb. totally dumb. for what she's punishing herself, letting go her career because of one sonofabitch? end.

mlm, lepas blk baca Yaasiin kat ballroom hotel, another rumet. all out of sudden, lempar henset and keluarkan perkataan yg paling senang na sebut, "BABI".

huh? I stare at her. common girl. not another girl. yeah, I heard she's talking with kak fiza lagi ok, ouh what a good sista. having a problem with her boyfriend. derhhhh. wathafuck man? common la. wake up! n she's crying like the end of her life.

bila jd mcm ni, aku berfikir smbil senyum. how precious my life now. I'm a working lady, routine is my commitment, books are my partners and cell phone is my reminder. I don't have any other commitment, no guys to think of, no arguments, no hatred, no heartache instead missing my old times.

haa. aku bersyukur aku tak perlu lalui semua2 tu lagi dah. aku happy dgn life aku skng. aku dah tak ingt arul yg sakitkan hati aku smpai aku tinggalkan dia. aku dah tak ingt bulat yg bg kata2 harapan yg akhirnya aku kecewa, dan aku dah tak ingt taufiq yg baru maki2 hamun aku past 5 hours.

aku dah lalui sakit tu sebelum ni. malah lebih sakit dr kalian lalui. jd bila smpai tahap ni, aku dah tak interested with all these shits. nonsense. love? later on kita cerita2 lagi. at this moment, I just want to feel lucky at all because I don't have to waste my tears, time and breathe for someone thats not worth for me.

org senyum kat kita, kita senyum kat org blk. mampuih pi la depa na kata kami perasan ka. I just want to make my life worth. but I admit, at one time, I still need you, guy. man. boy. and all the same type. but I need the right one for me, not the perfect one. there is no perfect man in human being. the right one for me, that can love me like I love him, that can respect me as a women, as I respect him as a leader, and can understand me like I can accept all his weaknesses.

ada ke? nnt2 la pikiaq.

so ladies, let that sonofabitch did this to you. we have our right. we are beautiful. don't show our weakness. they love our weaknesses. just stand still, but plis don't tergedik2 at all. just be cool. n the most important thing, plis la solat. Solat gives you chances to talk to Allah, about patient and sincere.

itulah yg aku lakukan sejak arul pergi sebulan lalu. air mata byk habis for nothing. tp aku yakin, Tuhan itu Maha Mendengar. semuanya aku mengadu pada Dia. penyesalan tak pernah habis. dosa bertimbun. tp aku manusia, aku cuba penuhkan 5 waktu aku. alhamdulillah, kita hnya berusaha. alhamdulillah, aku temukan ketenangan. aku move on. aku senang hati. aku gembira tgk org laen gembira. aku bersyukur Tuhan terima doa2 aku. mungkin juga doa mama n babah dr tanah suci. thanx mama n babah. I know you love me damn much.

girls, be strong. :D

Tuesday, June 7, 2011

sakitnya.sakitnya.

berulang kali kau menyakiti
berulang kali kau khianati
sakit ini cuba fahami
ku punya hati bukan utk disakiti

ku akui sungguh beratnya tinggalkan mu yg dulu pernah ada
namun harus aku lakukan kerana ku tahu ini yang terbaik

ku harus pergi meninggalkan kamu
yang telah hancurkan aku
sakitnya, sakitnya ouh sakitnya

cintaku lebih besar dari cintanya
mestinya kau sedar itu
bukan dia, bukan dia tapi aku

begitu beratkah ini?
hingga ku harus mengalah

ku harus meninggalkan kamu
kau telah hancurkan aku
sakitnya ouh sakitnya

cintaku lebih besar dari benciku
cukup aku yang rasakan
jangan dia, jangan dia
cukup aku


ya Tuhan, can't stop listening to this song. addiction! menangis siap.
tp kan, tp kan, aku suka ayat "cintaku lebih besar dr cintanya. mestinya kau sedar itu"
wow. I'm torturing myself with this song.
kenape ni...kenape. why ouh why. HAHAHA.
I fedap with all these shits la weh.

Monday, June 6, 2011

ah, die buat lagi.

monday morning. hujan.
ntah kenapa, mcm tanak bukak mata pagi ni.
yg ada cuma satu rasa. rasa ingin tahu.

still Housekeeping Department, but today buat public area. sapu2 lobby, mop2 lantai, cuci toilet2. see, kalau jumpa org2 begini kat hotel2, mesti panggil depa mak cik cleaner kan?

"eh dik, jgn buang kat sini, tu bg kat kakak cleaner tu..", ceit. aku yg muda bergaya ni kau panggil kakak cleaner? hare.

kemas Mentari Restaurant. ya Tuhan, na tercampak keluar jantung ni. task nya mmg kene kemas, mop n bersihkan public area. so Mentari pun kire public area la. panjang lebar doa supaya tak jumpa dgn kau. ya Tuhan, kelam kabut pagi aku hari ni.

tp tak semua pengharapan tu dtg dgn rasa senang hati. aku mula berhalusinasi. saat2 kak hafishah sibuk menerangkan aku area2 yg harus di cuci, aku mula merewang ke angkasa. tiba2. tiba2.

aku tak faham dgn kondisi bdn aku semenjak kebelakangan ni. sungguh aku tak faham. yg aku tau, menangis. muntah lagi. bukan muntah kosong spt gastrik yg biasa aku hadapi. muntah darah. ya Allah, dugaan apa lagi.

kepala mula berpusing2. segala dpn mata menjadi double vision. sejuk. dan kak hafishah merayu supaya aku pulang ke ofis. smpai di ofis, kak zah plak laju2 suruh aku balik saja ke kuaters. takde gunanya buat kerja lagi. kang pengsan, mampus menjawab dgn pihak universiti. katanya kak zah.

aku blk ke kuaters. hanya ada fara nadia yg masuk shift ptg, teman aku. cukup sekadar bertanya dan memberi sedikit nasihat. timekasih fara krn tak pernah tinggalkan aku, dan jgnlah tinggalkan aku. kalau kau pergi, aku tade sape2 lagi dah. fara nadia berlalu, dan air mata mula mengisi ruang2 mata.

how I missed someone to ask me,
"how are you dear?"
"sehat?sakit?"
"I miss you dear"
"sakit? makan ubat, jgn tido lewat n bla bla bla"

how I missed all those questions. how I missed to talk to someone that make me feel loved.

tup! jam menunjukkan 130 tgh hari. ah, aku mesti kuat. aku yg pilih utk hidup begini. aku gagahkan diri, bangun dan pergi ke ofis semula. ketawa tak boleh, ckp byk tak boleh. bila ketawa, aku rasa spt sesuatu menegang di dalam perut. ya Tuhan, sakitnya.

sementara menunggu jam 3, aku hnya duduk di laundry. tak daya lagi dah na bangun dan berjalan. tekup muka, hampir terlena.

eh, darah di lengan baju. cepat2 aku pegi sinki dan cuci. lencun lengan baju.

jam menunjukkan 3 ptg. punch out. kdg2 aku berfikir, sakit apekah ini. nak kate gastrik, takkan sampai berdarah2 begini. ari tu dah jadi muntah2 darah begini tp dah ok. bkn aku tak makan, cuma aku sgt meloya tgk makanan. aku langsung tak bole tgk makanan skng. semuanya buat aku meloya na muntah. mcm menggelikan. mlm td aku mkn pun sbb aku dah lapar sgt.

so bile aku tak mkn, org masih kate aku frustrated dgn cerita lame. smpai bila na menghukum diri. tak.tak. aku dah lupakan semua tu. yg aku tau skng, aku cuma teruskan hidup. aku yg tak lalu tgk makanan. aku pun tafaham.

well, salunya aku bgtau mama, aku tak sehat. ma...cepatlah balik. dpt ckp telefon ngn mama n babah smlm cukup buat aku rasa senang hati. but takkan aku na bgtau mnde2 tak syok sedangkan dorg sedang sgt gembira berada di bumi Makkah.

ah, sepinya bila begini.

Friday, June 3, 2011

you don't have to be so nice

ah, shift ptg. baek bawak buku. mane tau jd mati kutu mcm hari tu. etlis ada something gak na di buat dr duduk melangok je.

sepi.

dpt bercakap dgn laut hari tu, rasa puas hati. jln kaki dr hotel ke cenang. tp tak rasa penat sbb ada kwn teman. ade org na cakap2. die nmpak air mata tak pnah kering dr kelopak mata ni. sbb tu dia ajak jalan2. release tension katanya. tp tak semua kite mampu luahkan. ade sesetengah perkara tak terluah dgn kata2 sbb kita tak percaya pd org sekeliling lagi.

he's 20. bad but nice boy. budak2, mentaliti budak2. layan je. ape die ckp, kite dgr. jgn bantah. sbb di usia ni, hanya memberontak yg die tau. die syg makwe die, katenye. HAHA lucu.

wlpn mat jon cube buat aku gelak, aku hargai usaha kau mat jon. bkn senang dan kau tak kenal aku. wlpn beza cuma 2 tahun. tetapi aku cukup serik berkawan dgn lelaki. wlpn berkawan! jd jgn bantah.

aku benci lelaki. sorry la mat jon, aku kwn dgn kau sbb aku bosan duk kat ostel memandangkan fara pun da berjaya setapak ke hadapan. jd aku tak byk masa dgn fara lagi dah. but still kami manage utk lepak lua bilik smpai ade org tu masuk keje lambat lah pagi ni. resort abah die katenye.HAHAHA.

aku memandang lelaki dr sudut negatif. nak2 bila isu rampas suami org ni terbangkit. semakin membuak2 rasa benci ni. Ya Allah, sekecewa aku ni, aku tak desperate lagi. kau accuse aku na amik bulat dr amirah, kau accuse aku tinggalkan arul tanpa tnya kenapa aku buat begitu, n skrg kau accuse aku nak ambil suami kau. subhanallah. aku masih waras. bkn jenis aku ambil hak org.

mcm jalang sgt je nak ambil hak org. zulaikha, I knw u read this. fyi, aku cukup selesa dgn hidup aku skng. tanpa komitmen. yg ada hnya rindu pd keluarga dan komitmen kerja. tade masa aku na fikir semua2 ni. aku faham perasaan kau. jd, berbicaralah dgn aku. aku mendengar, aku memahami tp aku tak bole beri keputusan. jgn gunakan aku sbg alasan utk kau menang perkara ni. aku tak pernah masuk campur hal perkahwinan kau.

Tuhan Maha Mengetahui zulaikha. ceritakan pd Dia. Tuhan punya rahsia, zulaikha. mohon bantuan-Nya. bkn menjatuhkan sesama manusia. aku fhm keadaan kau. cuba zulaikha, cuba.

Ya Tuhan, tak berhenti dugaan utk ku. kenapa? aku dah penat menangis.

CD rosak

alarm berbunyi.

pagipagi celik mata, tengok phone.
ah lupa, kau takkan msg aku lagi sejak kejadian tu
takpela, tgk jam, tgk tarikh. ouh dah hampir 3 bulan berlalu.

bangun dr katil pegi bilik air. gosok gigi. mandi.
siapsiap nak pergi kerja.
breakfast? tak payah lagi lah. tp perut kosong.
ah, kosong lagi jiwa ni.

punch card. eh, awal lagi.
masuk pintu ofis.
nganga.
sejam kemudian baru bergerak.
mentari atas kepala, tapi tolak jugak troli tu.

tgh hari kawan msg ajak pegi lunch.
tapi tak lunch. tak berselera.
sambung kerja lepas berbicara bahasa Tuhan sekejap.

tgk phone, ah takde jugak msg kau.
takpe, purapura tgk jam.
lambatnya jam 5.

punch out. sharp jam 5.
balik dapatkan katil.
tgk phone, ah takde msg kau.
takpe, purapura dgr lagu.
kosongnya perut.

tertido dgn perut lapar.

alarm berbunyi.

pagipagi celik mata, tengok phone.
ah lupa, kau takkan msg aku lagi sejak kejadian tu
takpela, tgk jam, tgk tarikh. ouh shift ptg lah hari ni.

bangun dr katil pegi bilik air. gosok gigi. mandi.
siapsiap nak pergi kerja.
lunch? tak payah lagi lah. tp perut kosong.
ah, kosong lagi jiwa ni.

punch card. eh, awal lagi.
masuk pintu ofis.
nganga.
sejam kemudian baru bergerak.
mentari atas kepala, tapi tolak jugak troli tu.

petang kawan msg ajak pegi dinner.
tapi tak dinner. tak berselera.
sambung kerja lepas berbicara bahasa Tuhan sekejap.

tgk phone, ah takde jugak msg kau.
takpe, purapura tgk jam.
lambatnya jam 11.

punch out. sharp jam 11.
balik dapatkan katil.
tgk phone, ah takde msg kau.
takpe, purapura dgr lagu.
kosongnya perut.

tertido dgn perut lapar.

alarm berbunyi lagi.

pagipagi celik mata, tengok phone.
ah lupa, kau takkan msg aku lagi sejak kejadian tu
takpela, tgk jam, tgk tarikh. ouh off day lah hari ni.

bangun dr katil pegi bilik air. gosok gigi. mandi.
siapsiap pakai baju biase2 aje.
breakfast? tak payah lagi lah. tp perut kosong.
ah, kosong lagi jiwa ni.

online. alah, kau tak on9 lah.
klik nama kau. klik wall.
stalk.
dah puas hati baru klik pangkah.
mentari atas kepala, perut berbunyibunyi marah.

tgh hari kawan msg ajak pegi lunch.
tapi tak lunch. tak berselera.
sambung online lepas berbicara bahasa Tuhan sekejap.

tgk phone, ah takde jugak msg kau.
takpe, purapura tgk jam.
cepatnya waktu bergerak.

shutdown laptop.
landing renung siling.
tgk phone, ah takde msg kau.
takpe, purapura dgr lagu.
kosongnya perut.

tertido dgn perut lapar.

alarm berbunyi lagi dan lagi.

pagipagi celik mata, tengok phone.
ah lupa, kau takkan msg aku lagi sejak kejadian tu
takpela, tgk jam, tgk tarikh. ouh hari ni genap.

bangun dr katil pegi bilik air. gosok gigi. mandi.
siapsiap nak pergi kerja.
breakfast? tak payah lagi lah. tp perut kosong.
ah, kosong lagi jiwa ni.

punch card. eh, awal lagi.
masuk pintu ofis.
nganga.
sejam kemudian baru bergerak.
mentari atas kepala, tapi tolak jugak troli tu.

tgh hari kawan msg ajak pegi lunch.
tapi tak lunch. tak berselera.
sambung kerja lepas berbicara bahasa Tuhan sekejap.

tgk phone, ah takde jugak msg kau.
takpe, purapura tgk jam.
lambatnya jam 5.

punch out. sharp jam 5.
balik dapatkan katil.
tgk phone, ah takde msg kau lagi.
takpe, purapura dgr lagu.
berhenti berharap.

tertido sambil pegang phone.
menunggu ayat2 yang sama utk hari esok pula.

takkan ada msg kau lagi. takkan.

Day 9

"awat ang ni, duk menung? menung dah sampai mane?"
"melaka"

letih. sudah sudahlah.

beri sedikit waktu, agar ku terbiasa bernafas tanpamu

Thursday, June 2, 2011

yeah, I'm okay

It's been the longest winter without you
I didn't know where to turn to
See somehow I can't forget you
After all that we've been through

Going coming thought I heard a knock
Who's there no one
Thinking that I deserve it
Now I realize that I really didn't know
If you didn't notice you mean everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'm gonna be OK

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

I couldn't turn on the TV
Without something there to remind me
Was it all that easy
To just put aside your feelings

If I'm dreaming, don't wanna laugh
Hurt my feelings, but that's the path
I believe in
And if you didn't notice boy you mean everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'm gonna be OK

Since there's no more you and me
It's time I let you go
So I can be free
And live my life how it should be
No matter how hard it is fine without you
Yes, I will

Tuesday, May 31, 2011

lets talking rubbish

sleepless again and again. the addiction is killing me. sorry fara, I found my 'barang' just now. its in my pencil case. I can't stop taking it. it is my antidote.

almost 3 am. and I'm still wake up. looking around in this dark room. oucchhh....tomorrow 7am shift. bole mati lah shift pagi mcm ni.n I hate it damn much! seminggu pulak mcm ni.

playing origami sorg2. now in front of me dah ada 7 ninja stars, and ada 6 ekor burung. yeah, paper origami, and I'm addicted to bird origami. tak bole berenti siapkan satu2 origami.

sekejap2 stop smbung to this post. skejap2 smbung baca A Place Called Here by Cecelia Ahern. yup, lately aku byk spend my time with novel. bila terkurung dlm tempat mcm ni, without person to talk to, without someone to spend time with, book is the only thing that may avoid us from thinking of someone. well I guess, by reading I may forget all those things that had changed my entire life now.

tp mostly spend time with bestie la. well, the best medicine is friend la kan. duduk2 sembang2, gelak2 pun dah cukup. tu yg duk berjaga lagi ni, baru abis sembang2 ngn sape lg kn. farah la.

once in a blue moon na dpt phone call. but I don't know why, I'm totally look awkward now with telephone calls. its like, "eh, sape plak yg call ni?". seriously, mcm miracle la kalau ade org call aku. I'm getting ok with the situation, cuma aku more tortured by guys la. aku mmg tak bole mane2 lelaki yg mesej or call for nothing. just like wana's statement : "pangkah lelaki ke ape kau ni?"

no lah. its not pangkah lelaki. how come? one day, I still need them. but in the mean time, I really can't stand guys, just like they did to me last time. its like, I'm not so interested dgn perkara2 cmni. I love free flowing mcm ni. without commitment. cuma kadang2 teringat tu, biasalah.

kalau dulu, kite lose yg ni, kite ade bekap. I mean we have a friend to share with. I mean, kwn berlainan jenis. but when it comes to this kind of situation, I rather to be like this.

minimizing the friend list, choose the right one and started the conversation. aku kurangkan bersosial, aku more to be a 'lone ranger'. I'm not like fara, smile.smile.smile. I do like smile, but my smile is more to serious style. so org tanak tego. senyum bila perlu.

I do like talking and laughing, but aku minimumkan semua tu, so that org tak suka bercakap dgn aku. kenapa perlu hipokrit? sbb aku dah lame berwayang mcm ni. aku dah boring bila jd sorg yg tade identiti.

yelah, dkt sini pd sape aku na berkorban? pd sape aku na susah2 buat itu ini wlpn aku seronok bersusah utk sesorg? aku have fun buat mcm tu sbb puas hati tgk org satisfied. dulu rase hebat sgt bole buat mcm tu, tp skng ade yg lg hebat. wow. tergugat? no lah. he's my friend beb. die happy, aku happy. aku cuma nak tgk budak kecik tu bole masuk ceruk pikap die ke tidak. HAHA. itu la yg wana kata, as a motivation to me. think like a woman, she's to young for me. tak worth aku na sentap. just let them be. no one deserve for anyone, its all fate. something yg Allah dah tentukan.

ok, I'm done with talking rubbish.

the clock tick tock away and skng rasa mual. sick merenung skrin laptop dlm bilik gelap. n reading book depends on cahaya laptop mmg rasa na korek bijik mata. still sleepless.

thanx ibnu for accompanied me. love talking to you even I rase mcm bercakap dgn sampah sarap. hiks. tengs for the stupid jokes but I love them. u know what ibnu, sometimes rasa bersalah jgk, tp pk2 blk, ur wife tak kata ape pun. just like u said, "is it wrong talking with a friend?", kan dear? borak2 je. bkn bercinta pun kan? ni baru kapel dah na jeles2. tak percaya ur partner, jgn have a relationship. wah, na kenekan sape plak kali ni u?hahaha. u jahat kn.

later on, when we meet again, I have a book for you. baru I teringat. sesuai utk lelaki dah kawen mcm u. HAHAHAH. just joking dear. I story mory with fara just now, and it reminds me of the 1936 book. I still keep it. but kat my hometown lah. tak bawak mai.

just like we did last time, changing story book? thanx friend.