Tuesday, March 23, 2010

it ends tonight

after all the madness hampir sebulan yg lalu, atlast everything setel down.syukur pd Tuhan krn beri aku kesabaran utk bertahan selama nih.thanx pd afzal yg sering ade ketika keadaan tak terjangka.dan thanx juga pd my sayang krn sentiasa support dan memahami situasi ini.

smlm after kua dr opis,tibe2 aku perasan motor die.tanpa visor helmet,dgn beraninya die folo aku.terdetik jugak na call polis trus, tp aku cube bertahan.aku na straight away trus g balai.malas na call2.tade kedit la lebih kurang.hahah.

tibe2 ade dua lagik moto himpit aku dan si gila ke kiri.bile da berenti br la pemandu motosikal berkenaan bukak elmet.ternyata seorang polis wanita yg sgt cantik.sgt tough dan sgt smart..*ahh..na jadik polis jugak...*

bile di soal siasat,ouh lesennya hnya lesen kete.tiada lesen moto.ceh.lantas di bawa ke balai polis ampang dan aku juga turut di ambil keterangan.tiba di balai polis ampang, aku diberi peluang utk pulang ke rumah dan akan dihubungi kemudian.

belum sempat polis na call aku,afzal dgn tangkasnya da bwk aku g balai da.dlm kul 8 cmtuh la...smpai balai aku dipeluk si maknye taufik smbil nanges2.aa...lemah lutut tgk org tua menangis.aku pun turut merasa kesedihan si ibu.aku tgk aliyah begitu tertekan.

selesai aku di soal siasat,aku menghampiri jaring2 lokap.dgn rasa hormat aku mohon maaf pd taufiq dan mohon agar die berubah dan kembali spt sedia kala.tgk die plak menangis,alahai gugur jantung aku.sebak.tp aku gagahkan diri.katanya die merasakan ape yg die lakukan itu adalah benar tp realitinya, die sedang menghukum dirinya sdri.

mase di soal siasat, polis tu memberitahu dia direman atas byk kesalahan. menunggang moto tnpa lesen, moto tuh moto curik, membuat ugutan bunuh kt adik die,kt aku, mengancam aku, dan paling menyedihkan bila die di bawah pengaruh dadah. *sebak*

seblom klua,aku mohon maaf pd family die,pd die. aku tak maksud na malukan family korg.tp aku buat repot utk keselamatan aku dan itu hak aku.tp bile da tau cite bile bapak die sdrik yg sign utk arrest die,aku ase lega.n the best is family die bole bwk die g berubat.he needs lots of rest.

bapak die na blanje aku ngn afzal, tp takpelah.aku sgt penat mlm tadik. smpai di rumah,aku ase mcm awangan.mcm amik extasy.pening melayang2.penat.aku pejam mata tp hakikatnya aku lgsung xleh lelap.rasa mcm baru kua dr mimpi ngeri.takot na titow.takot mengalami mimpi ngeri nih lagik.ape yg aku alami nih, cukup menyedarkan aku, realiti ini begini rupanya.

taufiq,selamat utk kamu.tke care.

MyEm0.Com

2 comments:

.rafiq. said...

mesti lyn gnja mmt tu. stim lbih la. perangai dh mcm setan nk ugut bgai.

ngesngos said...

tu aa sal...die xmcm rupa die yg dulu..
sgt selekeh.ramalanku benar belaka.haha.

Post a Comment