Sunday, August 8, 2010

camping!

just came back from hell camping. but it was a nice camp actually. siyes, aku bole rate 3.5 star la. aktiviti best cume accommodation utk mandi je la. but the truth is, mmg camping cmtu. so, di maafkan.plus2 die punye instructor muke na mcm aaron aziz. siyes tak tipu. pd pndangan mata aku la.ade budak ckp iras2 je. name nak airul. ala2 aaron la tu. pun bole...

ptg jumaat tu menghadapi krisis dgn pakcik bas yg sgt ngengade. tp mmg btul pun.derang pun tak berani na angkut penumpang ramai2. in case ape2 hal, dorg yg kene. so that, bus tu amik dua trip.haiyaaa. smpai kul 11 mlm kami menunggu trip kedua smpai.maksudnye aku trip pertama la eh?hihi

sbtu punye cerita, bermula la segala detik2 pahit dan manis. ecewwh. pagi smpai tgh hari just game2 ceria je.boring tp ok laa. petang best. ape tah tp yg cekpoint2 tu..hahaha.tresure hunt suda. ade main rakit smbil rendam kaki dlm kolam. kolam berlumpur yg berlumut. ade taik itik siap. basah bontot duk atas rakit.

ade gak aktiviti jadi org buta.da la buta, kene dgr arahan songsang plak tuh. yg ni victory utk grup aku.ehehhehe. ade gak game bisik kuda or tepon buruk. aku pnggil bisik kuda. dorg panggil tepon buruk.ah mane satu tah. lg tak lepas tepon buruk tuh, takleh maen sepak raga. haa. sepak raga tu anta wakil je la kn.

then ade buat kapal angkasa dr kotak n straw. agak mencabar la sbb kene perah otak. wlpn ramai, tp sbb tak bape na bersatu, so die jd payah sikit. tp still menten.hehe.

n kemuncaknye utk grup kitowg, masuk lumpur. dem. da la aku terpilih jd insan buta dlm task ni. kene masuk lumpur. even mate diikat, tp aku nmpak. sbb kain tu jarang. b4 masuk lumpur masuk utan dulu. merangkak bwh jaring. ish tah ape2. buat la mencabar sikit. tp siyes, berkubang dlm lumpur mmg best. da lame tak lalui aktiviti cmni.

takleh bla aktiviti mlm sbtu tu. aktiviti sebenar camp ni la semenanye. insaniah rohaniah. tah ape niah2 nye. keagaamaan semenanya. taktik keinsafan yg biase di buat die kem2.tup lampu, nanges ramai2 terkenang dosa2 n mak ayah. duuhh.aku ngn dila dan dak2 ni siap lentok titow baek punye kt blakang. bygkan la, ramai gile budak titow kot. tak kene time btul. ko tgh penat2 br blk dr aktiviti lasak ptg tu, mlm tu na kene nanges2. tup lampu kasik gelap mmg lena aa.

tp ramai la yg menghayati. uniknye, die siap buat lubang kubo. na bg experience la utk mereka2 ahli kubur yg bertuah merasa cmne smpai ke alam mati. insaf la mereka2 ni. aku smpai dpn kubo tu pun aku bole lena lg smbil cangkung. mmg tak guna.siyes ngantok tahap takleh tahan. tp aku tau la apa inti aktiviti tu. cume aku tatau je ape fasi tu smpaikan sbb aku tido.agagaga.

n the best damn thing that makes me cry, ade sorg sekretariat Pro Rev tu, muke saling tak tumpah cm afzal. rambut cm afzal.jln cm afzal. cume die rendah sikit je dr afzal. n name die ahmad afzal. aku renung je die sejak die kenalkan diri smpai mlm first tu. aku tak pat titow. bese la tmpt laen,mmg susa na lelap mate. aku termenung. aku try na msg afzal, tp line tade. tade satu bar pun.kalau ade satu bar pun dpt msg je. call mmg tak pat.

aku menangis kejap sbb last time aku dpt kontek afzal, mase arwah tok meninggal. pas dr tuh, aku tak pat kontek die lg.kate wana, die mmg saje tuka num fon. sbb die pnah kate, die na tinggalkan sume yg die ade skng. kami mmg tak phm kenapa die ckp cmtu. tah mane kau skng zal. miss you damn much. aku tgk bro afzal tu, terubat sikit la skt aku. wlpn msih tertanya2.

bro tu cm perasan aku salu renung die. ade skali tadi, time die tgh kacau air, die tnye kenape aku pndang die. aku geleng pale n senyum je. tah die ingt aku syok kt die plak kang. padahal.. grr.

so b4 blk tu, trimas2 la ngn akak n abg2 fasi, sekretariat n aaron aziz. hahah. ok la.satisfied la.dpt mandi sungai. mkn pun best. sbb cuaca melesia ni yg panas, then kat sane kejap ujan renyai2,mmg aku pale tingtong aa. panas gile kot. dpt berendam dlm sungai,mmg heaven.yg penting, aku tak injured cm camp2 sebelum ni da..hehehehheheheh

blk2 aku tak rase na titow lg.tu yg post entri ni dulu. bukak sume2 game, nati da penat br titow.
best!

4 comments:

yana lovyna said...

wah.. cam besh.. lama x g kem.. hehee eh mbe skul kite dulu pown x silap skali cik fuz.. nama dye amai.. kenal x?? ngee~

ngesngos said...

amai?
kos ape yang?

az said...

yup!..mcm camp2 sblom ni......kau dirahmati kali ini

ngesngos said...

cehh.biadap ko azz....

Post a Comment