Wednesday, December 29, 2010

sepi

kosong.sepi.

seawal jam 5 pagi, babah kejut bgtau mama sakit. dlm mamai2, aku gagah jugak bangun jengah mama. dan pagi tu jugak dorg gerak g HUKM kt cheras. memandang keadaan tu, aku gugup.

lepas solat subuh, aku clear setiap sudut rumah ni. aku akan gerak ke s.alam ptg ni. mama da dpt tukar ke skola chemomoi. adik dpt masuk SEMESTA next week. tinggal babah sorg. dan aku tanak babah terkial2 sendirian. aku kemas segalanya agar sume ni nanti mudah utk babah.

sapu sebersih2 nye. if mama blk bentong jp lg pun tak la menyusahkan die dah. ina tu takleh harap sgt. tp aku harap, die masuk asrama nanti, terdidik la die supaya berdikari. aku tak larat da na tegur die. bia senior2 plak tegur die.

s.alam. tak ceria aku dgr tmpt tu sbb mama tak sihat. tp mama tak bg aku ulang alik. da bwk sume barang2, duduk je situ. tak payah na balik bentong da smpai sem bukak. terkilan jugak tp betul jugak kate mama. nnti byk kos.

aku sebak sbb aku da dpt lihat rumah ni kosong, dan sepi. tepi pintu penuh dgn bagasi2 dan kotak2. brg2 aku, plus brg2 mama. semuanye pakat2 pindah sekaligus. beg2 dan brg2 ina pun da siap di pack. tanak last2 mnit sbb hanya babah yg akan hantar die nanti. kesian ina, takde pompuan dlm uma ni na tlg die setel brg2 die. sbb tu da setelkan awal2. bah, dirah paham perasaan mu babah. weekend dirah balik k.

aku harap mama cepat sembuh dr sakit kaki tu. dan aku doakan jugak supaya cpat2 mama dpt tukar blk ke bentong. aku tanak tgk rumah ni kosong mcm ni. aku sebak.

aku salu pk cmne babah na mkn. salu ade mama n aku tlg masakkan. tp aku tau, babah sorg yg sgt kuat dan hebat!hehe. take care babah. ailebiu. n mama, ni kali kedua mama posting jauh2 sbb naek pangkat. takpe ma, dirah doakan ma balik bentong cpt k. take care, ailebiu olso.

n ina, kau masuk skola lame aku tu. maaf, aku masih kaget dgn skola tu. even ramai kawan2 aku yg sapot kau masuk asrama supaya jd lebih berdikari, tp aku sntiasa iringi kau dgn doa2 supaya kau tak ulang sejarah yg sama. ingt, stp kali na buat ape, pk berapa byk babah dah abis utk kau sorg masuk skola tu. skola tu bagus. byk kwn2 aku da pegi belaja obersea. nanti ko dah berjaya bole aku tumpang sekaki. take care. jgn cari pasal dgn org. jd budak baek yg independent. jgn pk na lari mcm aku ni. ok dear? ailebiu.

ala...tanak balik s.alam laaa

4 comments:

aisyah ahmad said...

semoga mama ko cepat sembuh..
jgn sedih2 ye faz..

nia azalia said...

d..mak ngah pndh mne 2??cne??dy ok x??hrp xde pape jd..smoga mak ngah cpt smbuh..

KhaLiLaH RoSLaN said...

sedihla bc post kali ni faz...

ngesngos said...

tengss u ols...appreciate it. ;)

Post a Comment