Thursday, March 31, 2011

saddest thing

Tuhan, aku tak penah tahu rahsia-Mu. tp apa yg tertulis, hanya Kau yg mengetahuinya.
al-Fatihah utk Najmi Izhan yg telah kembali ke rahmatullah pagi semalam.

last 2 weeks if I'm not mistaken, dilah called bgtau yg najmi eksiden. eksiden sndri. tade collided dgn ape2 pun. naek moto kat setiawangsa. koma for 2 or 3 days cmtu.

then after several days, aku keep calling si dilah na update sal najmi. dilah said najmi dah discharge dr hospital.dah ok, n curretly kt rumah. die just kene refer hospital twice a week.

and pagi tadi, mase aku tgh sesak2 tggu dorg ni beli mekdi kat kompleks, suddenly si dilah sent me a message, "tak pergi kenduri tahlil najmi?"

what the? sebab sengkek kedit, aku hanya mampu reply. keep questioning mcm na pecah pale aku. rase na hempas2 telefon bila dilah lambat gile reply.

"yeah, najmi meninggal pagi semalam. I thought ada org dah inform kau. komplikasi dlm kepala, make his brain malfunction"

astaghfirullah. sakit dada aku menahan sebak. why.to get clearer story, aku keep msg dilah n she said, arwah da sedar after bangun dr koma. die bole bercakap, kenal org, cuma na makan je tak bole byk2. arwah bole berjalan tp takleh stand lama2. after several days, die masuk hospital balik n tak keluar2 lagi dah. he's getting worst sbb brain complication tu. then dia koma semula n end.

kenapa tade sape inform. dilah thought dah ade yg inform. :(

ni dah fourth time I lost a friend because of motorbike. plis, I'm begging for those yg bawak moto. be careful. you are too small for a car,apetah lagi lori treller n whteve. kalau tade semua2 tu pun, plis take care. it can be eksiden sendri. plis, jgn bawak lajulaju.plis.

*tadi pun ada sorg student uitm meninggal dunia. eksiden kat roundabout sec 2. the saddest thing, aku dgn kawan2 aku sedang melalui tmpat kejadian ketika kemalangan tu berlaku last 2 weeks. I thought just eksiden biase2. unexpected the roundabout kills too much.

al-fatihah utk Nurul Khairiyah.

2 comments:

rafiq said...

tuhan lebih sayangkan dia. and thanx untuk nasihat tu.

ngesngos said...

do take care, fren.

Post a Comment