Thursday, November 15, 2012

cari pasal cari hantu


mlm td, geng bebal telah menyusahkan diri lagi. adam booking bilik karoke u olsss kt Carlton s.alam. karoke la kami berlima. ouh, kene introduce geng baru. aza. HAHAH. aza jep. kami karoke beriye smpai 2 jam. smpai muizz belikan aku strepsils. nyanyi lagu apelah smpai skt tekak. dasar. pantang bg mikropon.

cite tak abis kt situ. saje, purposely menempah susah pegi cari Mimaland yg da terkubur sejak 1994 tak silap aku lah. sejarah Malaysia ni aku lemau sikit. Mimaland yg telah ditutup gara2 masalah dalaman dan menurut blogger2 lain, terdapat kematian berlaku di Mimaland yg mendorong dorg utk terus shut down. 

so, kami ni konon2 seekers la kan. dr dulu lg kami mmg suka aktiviti ni. byk tmpt yg kami da jelajah spt belakang Zoo Negara, Highland Tower, Bukit Tunku dan Jalan bukit ampang. so far, kami takde gadget2 la. just bersaksikan mata. muahaha. siyes. those places mmg angker. to be honest. so smlm, kami ke jalan bentong lama. through gombak. 

mimaland punya lokasi sebelum muzium org asli. dlm maps menurut iPhone adam, jalan ke Mimaland tu ada, dan lokasi Mimaland dpt di detect. tp jalannya takde. cuma jln besar je ada. maknanya Mimaland da tertimbus di belakang2 rumah. menurut lokasi, kan kalau GPS die kelip2 kan kalau lokasi da dekat, so kami nmpak ade restaurant menghadang laluan ke Mimaland. mungkin masyarakat setempat da lama menyembunyikan jalan ke sana. siapa tahu mungkin byk rahsia yg kita tak tahu.

penampakkan entiti tidak di ingini mendorong aza (driver ketika itu) drive selaju bole. mmg angker. cuak sial. kami berlima lepak wangsa maju sambil pekena char kue teaw kul 3 pagi. hahaha. smbil2 tu bincang2 ttg lokasi 7 rumah terbiar di kajang. ape lagi, sampai terus! ahahahha. driver telah di take over oleh muizz as usual. sblm smpai di kajang, kami stay tuned kat belakang zoo negara, rumah sorg doktor dibunuh kejam satu family gara2 tak membantu pesakitnya. kat sini aku da cukup serik. cukup serik! dan spjg kami dlm laluan ni, aku hanya pejam mata tanpa melihat apa2. meremang!

melalui jalan2 di rumah2 kajang tu selepas ampang, perghh meremang ouh mcm lagu misha omar. angker la sial. jam 430 pagi kami melalui satu kawasan perkuburan islam, dan 7 buah rumah berhampiran sesama sndri. rumah besar bapak punya! tp buruk, abandoned and haunted mcm sial. sumpah seram. tercari2 jgk aku, tp alhamdulillah semuanya clear. cume rase kewujudan tu ttp ada.  

spjg perjalanan pulang ke puncak alam, aku rase semua flat ttido dlm kete. sian muizz, selalu jd mangsa drive snsorg. hampeh punya 4 org lg. hahaha. btw, kami nak jelajah jalan Mimaland tu lagi pd siang hari utk memastikan lokasi sbnrnya di mana. curious sgt2. tatau kenapa. 


1 comments:

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

mesti pasal dia dekat ngan bentong kan. aku pun mcm nak tahu jugak lah..hehe

Post a Comment